Бивши фунцкионер Двери Срђан Ного изјавио је данас да су он и Зоран Радојичић одлучили да формализују искључење из Двери, изађу и из посланичке групе у Скупштини Србије и наставе да на најбољи начин представљају полиитку за коју су изабрани и грађане који су их бирали.

Ного, који је пре два месеца искључен из Двери рекао је да до данас није изашао из посланичке групе јер је опозиција бојкотовала парламент, али да он и Радојичић претпостављају да ће се опозиција у мају вратити у скупштину па желе да наступају тада самостално.

„У овом периоду је био бојкот и није представљало проблем када се не учествује у раду, али како сад изгледају ствари опозиција ће се вратити у Скупштину и нисам хтео да ме догађаји затичу, па смо одлучили Радојичић и ја да формализујемо наше искључење и изашли смо и самим тим нема посланичке групе Двери више“, рекао је Ного агенцији Бета.

Он је казао да очекује да се опозиција врати у скупштину у мају, за када је најављена седница о Kосову.

„Све је то једно велико фолирање они ће се у мају вратити, па не би Драган Ђилас правио посланички клуб да нема избор биће у редовном термину и зато се у мају убацује Kосово као покривалица за повратак опозиције“, оценио је Ного осврћући се на формирање посланичке групе на чијем је челу Мариника Тепић, потпредседница новонастале Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Посланичка група Двери данас је расформирана пошто су из ње изашли Ного и Радојичић.

Недавно је ту посланичку групу напустио и Миладин Шеварлић, који је на изборној листи био нестраначка личност. Из посланичке групе је изашао јер није желео да бојкотује рад парламента.

Од седам посланика који су некада чинили посланичку групу Двери привржени лидеру те странке Бошку Обрадовић остали су још Драган Весовић, Иван Kостић и Марија Јањушевић.

За посланички клуб потребно је најмање пет посланика.

Оставите Коментар