Александар Дорин, Србин из Швајцарске, пореклом из Босне, који се годинама бави проучавањем догађаја из Сребренице и околине током грађанског рата 1992 – 1995. и верујем да свима упућенијима у ову материју посебно представљање господина Дорина није неопходно, изнео је у јутјуб емисији „Српска раскршћа“ у продукцији интернет телевизије HelmCast, нове детаље и појединости везане за ове догађаје. Поред књиге о догађајима из јула 1995. године и потоњим фалсификовањима наводног геноцида, господин Дорин је и аутор књиге о страдању Срба овог краја у току трогодишњег рата. То страдање Срба је чак више запостављено од прикривања истине о догађајима након пада Сребренице, на којима се здушно, годинама ради.

У емисији, коју је поткрепио конкретним доказима, сликама, документима везаним за материју, Дорин је нагласио да Срби нису извршили ни масовни злочин, како то често наводе они који негирају геноцид, али не негирају „масовни злочин који су Срби починили“ .

Ту се пре свега мисли на „акцију“ коју је спровео десети диверзантски одред ВРС.

„То је све извео мултинационални диверзантски одред, у ком је био Дражен Ердемовић (Хрват) , Марко Бошкић (Хрват) , Словенац Франц Кос и више Бошњака попут Зијада Жигића. На дан убијања код Брањева је тај одред званично био на распусту, а командир (Пелемиш) је лежао у Шековићима у болници због саобраћајне несреће. Тако да дешавања код Брањева као прво не могу да буду ‘наш злочин’. Са друге стране су инсајдери као на пример Југослав Петрушић говорили о томе да су ти страни плаћеници по налогу Фикрета Муслимовића убачени у десети диверзански одред, да би на тај начин после пада Сребренице негде починили злочин, за који би се касније Срби теретили. Исти случај као на пример Васе Мискина, Маркале, Тузланска капија и друге намештаљке. Тако да поново не можемо да говоримо о нашем злочину, а ни о злочину Дринског корпуса. Значи да ‘ми’ у Сребрници никако и никада нисмо починили тежак злочин.“

Слична објашњења Дорин нуди и за „оптужбе“ за убиства на фармама и у хангарима, на ливадама, за везивање очију и руку, за страдање колоне бораца 28. дивизије Армије БиХ, која се пробијала од Сребренице ка Тузли и ту имала много жртава итд.

Целу емисију погледајте овде:

Никола Јовић – аутор и водитељ емисије „Српска раскршћа“

НАЦИОНАЛИСТ

Advertisements