На парламентарним изборима 30. августа Будва и цела Црна Гора, се ослободила страха и после 30 година послала ДПС и Мила Ђукановића у историју.

Будва је коначно слободан град, у којем ће грађани доносити одлуке, а не криминалци, каже Марко Бато Царевић, победник избора. Листа “Марко Бато Царевић – За будућност Будве” добила је на локалним изборима чак 5.786 гласова и освојила 14 од 17 мандата на локалу.

  • Увек смо ћутали, и за време референдума и кад су нас пљачкали, е па доста је тога било. Циљ ДПС-а био је да Србе елиминишу из Црне Горе. Претила је опасност од пописа који треба да буде 2021. године. Смислили су да нас, Србе, административно лажно, сведу на испод 20 одсто и да нас поистовете са мањинама попут Албанаца и Бошњака. То би био дефинитиван крај српског народа у Црној Гори. Сада ћемо вратити старе релације са нашом браћом у Србији и Републици Српској. Људи су се у тим земљама радовали кад је пао Мило, исто као и ми овде, кад смо схватили да смо голоруки савладали диктатора – наглашава Царевић, бивши градоначелник Будве, који је пре неколико месеци насилно смењен.

Он истиче да је у Будви ДПС потучен до ногу.

  • Обећали смо им да ће се то десити, да ћемо их послати у историју, на сметлиште историје. Будва је коначно слободна! Не само Будва, већ цела Црна Гора. Ослобођена је диктатора после 30 година – каже Царевић, чија је листа освојила 14 од 17 мандата на локалу.

Тврди да је Будва је за кратак период, док је он водио град, доживела препород.

  • Нажалост, десило се то да су нас поново, на себи својствен начин, људи из ДПС-а са полицијом, брутално физички елиминисали, уз пендреке, сузавце, шок бомбе, на један, мало је рећи, непримерен начин. Они су онда на два и по месеца преузели град на силу. Сад пружамо руку мањим партијама, да заједно формирамо власт у Будви – објашњава Царевић.

Сигуран је да се после победе на изборима, Будви смеши светла будућност, без криминала и корупције, која је уништила овај бисер Јадрана.

  • Јако је важно што се власт и на општини променила јер ћемо сад имати један период у којем ћемо функционисати нормлано, без лоповлука и без криминала. Од 2016. имали смо Владу која је само правила опструкције, они су радили против свог народа. Кршили су све законе и устав Црне Горе. Грађани су то препознали и дебело их казнили. Најкатастрофалнији потез Мила Ђукановића, био је усвајање срамног Закона о слободи вероисповести. Бавим се бизнисом целог живота и никада нисам ни помишљао да ћу се наћи у политици. Међутим, када сам чуо за овај закон схватио сам да је ђаво однео шалу. Одлучио сам да им то не смемо дозволити и у Будви смо пружили јак отпор тим ‘паравојним’ снагама. Када су дошли насилно да нас избаце, нисмо се лако предали. И у Никшићу и у Котору је ДПС, пре ових избора, отела власт корупцијом. Они не умеју другачије, то је њихов рецепт – прича Царевић.

За Мила Ђукановиће, људе из ДПС-а, као и за све остале важиће исти закони, тврди Царевић и поставља питање: „Кад остане без својих функција, бринем хоће ли Мило имати за хлеб?”

  • Кад врати све што је украо, тешко да ће му нешто остати. Ово ће бити држава једнака за све. Сви ће морати да докажу све од имовине што су стекли, на који начин су то стекли. Ако људе из бивше власти не доведемо до тога да докажу порекло своје имовине, онда је све ово џаба. То су десетине милијарди евра које су опљачкане, а већи део тог новца изнет је из државе. Полако ћемо радити и свако ће имати прилику да докаже своју невиност – прича Царевић.

Нова власт је, пред великим изазовима. Будву, и целу Црну Гору, преузимају у тоталном расулу.

Царевић прича да је дуг Црне Горе, која има 620.000 становника, округло 4 милијарде евра, а стање у финансијама је – банкрот, још од пре две године.

  • У хаотичном смо стању, а имали смо и ту несрећу да су нам, својим политичким одлукама, људи из бивше власти, намерно упропастили сезону јер су затворили границе када је 50 људи имало коронавирус, а отворили их када је много више оболело. То је небулозна политика, али и директан ударац на финансије грађана и за то ће да одговарају сви који су донели такве одлуке – упозорава Царевић.

У Црној Гори сада, наводи он, 80 одсто људи нема од чега да живи.

  • Приморје је 100 одсто везано за туризам, а бивша власт нам је стопирала туристе и намерно направила посао Хрватској, Албанији и другим земљама које излазе на море, а све под изговором да брину о здрављу људи. Како ће људи бити здрави сад када немјау новца за храну, лекове… Сезона је прошла, а није се ни десила. Ипак, оптимисти смо. Ако престане лоповлук, што ће се сигуно десити, сви ћемо бити добро и људи ће имати довољно да могу лепо и нормално живе – закључује Царевић.

Leave a Reply