Српска Десница диже упоришта по западној Србији. Након већег броја успешно основаних одбора у јужним окрузима централне Србије, као и у великим београдским општинама, Српска Десница ступила је на политичку сцену Мачванског округа. Оснивање Градског одбора у Лозници поставља Српску Десницу у важан политички фактор Подриња и Мачве.

У свечаној сали Скупштине града, за председника Градског одбора Српске Деснице Лозница изабран је најугледни лознички лекар Милорад Вукићевић. Др Вукићевић захвалио се великом броју окупљених делегата на указаном поверењу: „Српска Десница је одавно наша идеја и жеља, она се од свог оснивања налазила у нашим мислима и сада је то постала стварност. Ми смо се овде добро организовали и надам се да ће почетак рада Српске Деснице у Лозници бити успешан на добробит свих људи нашег града и да ћемо успети да реализујемо наша програмска начела“!

Председник Српске Деснице Миша Вацић искрено је похвалио председника лозничког Градског одбора др Вукићевића, који је током своје професионалне каријере доктора гинекологије помогао да на свет дође преко 4000 беба! Миша Вацић је позвао Лозничане да се активно прикључе Српској Десници и допринесу интересима сопственог народа, свог града и својих породица. „Ваш град је историјско место јер је 1941. године постала прво ослобођено место у Европи која се налазила у ропству Хитлерове тираније. Ако су наши преци били у стању да својим животима допринесу ослобођењу своје земље, онда је наш политички активизам на промоцији традиционалних породичних вредности и снажењу нашег радника и сељака најмање што можемо да урадимо“.

Вацић је истакао важност улагања заједничких напора у обрачуну са корупцијом у домаћим редовима из остатака бившег пљачкашког жутог режима. Српска Десница узима на себе обавезу да се избори за улазак у институције и са позиција власти остварује свој програм националне обнове. „Како би Српска Десница постала део власти и одлучивала о најбитнијим питањима, потребни сте ми сви ви! Управо ви ћете сутра бити представници народа вашег града на листи Српске Деснице и нужан је свакодневни теренски рад, плакати, разговор са људима и аргументовано убеђивање бирача да смо ми једина национална опција“.

Председник Српске Деснице рекао је да ми најгласније захтевамо обавезно служење војног рока како би очврснули омладину и припремили за свакодневне животне изазове. „Заштитник жена, своје породице и државе не може бити млакоња већ човек спреман на сваку врсту напора, управо онакав какви су били славни преци Лозничана кроз бурну историју“.

Миша Вацић указао је на туристичке и привредне потенцијале Лознице и Подриња. „Само као део власти моћи ћете да рачунате на подршку од републичких власти. Стога непрестано апелујем да будете активни у Српској Десници како бисмо се након добрих изборних резултата на локалу и републици међусобно братски помагали“.

Вацић је на крају излагања изјавио да све више људи у Србији препознаје рад Српске Деснице као исправан и одговоран, чему у прилог говори чињеница да већ сада имамо 40 одбора широм земље, а ускоро ћемо потпуно покрити целу Србију својом кадровски квалитетном и искусном страначком инфраструктуром.

Подпредседник Политичког савета Српске Деснице мр Мирослав Радовановић изразио је задовољство јер види ново национално буђење у Лозници. „Српски народ претрпео је геноциде и неправде у својој историји, а политика Српске Деснице усмерена је ка спречавању напада на наш национални и државни интегритет. Ми смо брана свим потенцијалним непријатељима Србије и позивам вас да приступањем у наше редове додатно ојачате искрену политичку опцију са националним предзнаком“ – закључио је мр Радовановић.

Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност Српске Деснице изјавио је пред окупљеним Лозничанима да једино српско јединство може да одврати наше непријатеље од насртаја на нашу земљу. „Српска Десница окупља праве и доказане српске родољубе којима је Србија важнија од личних и страначких интереса. Посебно ме радује што велики број младих и школованих људи жели да остане у Србији и кроз рад у Српској Десници осигура будућност за себе и своје најближе“. Пухало је рекао да искуства из борбе за стварање Републике Српске говоре о непобедивости уједињеног српског народа за чије јединство се управо и залаже Српска Десница.

Овом приликом обавештавамо јавност да је отворена и Градска канцеларија Српске Деснице у Лозници. Наша канцеларија налази се у улици Карађорђева бр. 15 и биће увек на располагању свим родољубима Лознице и Подриња.

Добродошли!

Оставите Коментар