Српска десница јача је за још један одбор који је данас основан у Лепосавићу.
Пред више од стотину окупљених грађана Лепосавића, у Културном центру „Сава Дечанац“ одржана је Оснивачка скупштина одбора Српске деснице. На предлог председника Мише Вацића, за првог човека Српске деснице у Лепосавићу једногласно је изабран Бошко Радичевић. Били су присутни и Александар Здравковић, генерални секретар, Ивана Борић, шеф кабинета председника, као и Дарко Пановић, координатор за Рашку. Присутни су били делегати борачких и ветеранских удружења са Севера Косова.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Велика ми је част, али и обавеза да руководим овим Одбором, а познавајући Вацића знам да ћемо по ко зна који пут радити добре и корисне ствари за Србе на Косову“ изјавио је Радичевић.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Оснивачкој скупштини претходила је пројекција документарног филма „Миша“ , који је снимила група независних новинара, а говори о политичком активизму и борби за национализам председника Српске деснице Мише Вацића.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Филм је поздрављен громогласним аплаузом, сећајући се деловања лидера Српске деснице, када је заједно са тадашњим саборцима из СНП 1389 , више од девет месеци активно дежурао на барикадама које су биле постављене на Јарињу.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Моје активно учешће у одбрани српског Косова се наставља. Српска десница данас показује своју одлучност, као што сам ја то чинио својевремено на барикадама 2009-е, 2011-е и 2012-е године. Али и 5 година када сам предводио Видовдански марш пешке од Београда до Газиместана, током ког смо пролазили и кроз ваш Лепосавић, и да смо спремни да заједно са нашим народом делимо увек и добро и зло. Косовски завет јесте основни фундамент српског националног корпуса“, рекао је Вацић истичући спремност, да ће се, уколико буде потребе за тим, опет стати у одбрану српског народа на Косову и Метохији.

Оставите Коментар