Згрожени смо чињеницом да су два младића од по деветнаест година тешко претучена у ноћи између петка и суботе, а како смо сазнали један од њих је у тешком стању и лекари му се боре за живот. Иако још увек нерасполажемо са конкретним информацијама како је дошло до сукоба, оно што знамо јесте да је овај сукоб нажалост имао етнички карактер.

Ми, Српска десница најоштрије осуђујемо напад на двојицу младића албанске националности који су иначе грађани Републике Србије.

Наш народ мора схватити да у Србији живе и други народи који су лојални својој држави у којој су рођени и у којој живе. Није непријатељ онај који изгледом, језиком, бојом, пореклом, вером… можда није сличан нама, већ онај који својим делима ради противно интересу државе а то свакако нису била ова два младића.

Овакви гестови не да нису „патриотски“ већ напротив врло су опасни када је у питању безбедност нашег народа на Косову и Метохији нарочито у овоме осетљивом тренутку, где насиље никоме неће донети користи, а може бити повод за ескалацију много озбиљнијих сукоба.

Од надлежних органа тражимо хитну реакцију и привођење насилника који нису угрозили животе само два албанска младића већ читавог народа који живи у Јужној српској покрајини.

Српска десница се нада брзом опоравку тешко повређеног младића и апелује на све стране да се очува мир и стабилност на територији читаве Србије.