Српска Десница основала је одбор у нишкој општини Палилула. Делегати из Нишке Палилуле су једногласно изабрали Ивана Станисављевића за председника Општинског одбора СД Палилула, Срђана Младеновића за потпредседника, а Александар Анђелковић постављен је за секретара одбора. Изабрани чланови Општинског одбора постали су Александра Марковић и Саша Младеновић.
Присутне је поздравио лидер Српске Деснице Миша Вацић истакавши важност српског сабирања и заједничког улагања напора ради остварења српских националних интереса кроз институције. „Позивам вас да свакодневно упознајете људе у свом окружењу са програмом и ставовима Српске Деснице како би сваки човек био упућен на једину праву националну опцију у Србији“. Вацић је изјавио да се визија модерније и боље Србије кроз спој са традиционалним вредностима и српским националним поносом најбоље може остварити на начин на који то чини Српска Десница. „Ми смо конструктивна опозиција спремна да постане власт, поверењем народа које иде у прилог снажења Србије“.

Лидер Српске Деснице изразио је задовољство због оснивања великог броја одбора Српске Деснице широм земље, што је добар показатељ заинтересованости народа за наш политички и економски план препорода Србије. „У нашем програму јасне су кључне тачке којих ћемо се придржавати, а то су снажна српска породица, богат пољопривредник и слободан приватни предузетник“. Миша Вацић подсетио је да Српску Десницу руководи принцип добровољног залагања свих родољуба у име постизања виших националних циљева и да нико ништа не може урадити сам већ искључиво кроз заједнички и напоран рад . „Из свих наведених разлога важно је да сви активно радите на промоцији Српске Деснице и уласком у власт на предстојећим изборима управо ви будете они који ће одређивати своју судбину и будућност својих потокака“ – поручио је на крају вођа српских десничара.
View this post on Instagram

Нишка општина Палилула јача је за још једну политичку опцију. За председника Општинског одбрана изгласан је Иван Станисављевић, док је његов заменик Срђан Младеновић. Секретар је Александар Анђелковић, док су чланови одбора Александра Марковић и Саша Младеновић. Присутне је поздравио новоизабрани председник, Сузана Стаменковић, повереник Српске Деснице за Град Ниш, а уједно и одборник Српске Деснице у Нишкој. На самом крају обратио се и Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност, а великим аплаузом дочекан је говор Мише Вацића, председника Српске Деснице.

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on

Новоизабрани председник Општинског одбора Српске Деснице Палилула, Иван Станисављевић изјавио је пред окупљеним народом да Србин патриота подразумева вредног човека који сопственим радом обезбеђује своју егзистенцију. „Основа идеологије Српске Деснице је у стварању услова за развој свих који желе да се баве приватним послом“ – рекао је Станисављевић и обећао борбу за враћање заборављеног осећаја да се буде поносни српски домаћин.
Оснивачкој скупштини обратила се Сузана Стаменковић, повереник Српске Деснице за град Ниш, општински одборник Српске Деснице у Нишкој Бањи и заменик председника Скупштине општине Нишка Бања. Стаменковић је изразила понос јер је на чело палилулског одбора изабран успешан предузетник који је у Српској Десници препознао праве вредности. „Породица је стуб друштва, наша Српска Десница је једна велика породица а бројност људи који нас овде подржавају говори да постављамо нове темеље за будућност која ће почивати на српским традиционалним вредностима“.
Пред Општинским одбором говорио је и председник Савета за безбедност Српске Деснице Бранислав Пухало, бивши шеф обезбеђења генерала Ратка Младића који је пожелео срећу у будућем раду изабраним руководиоцима на општини Палилула. „Окупљајте младе, школоване и некорумпиране људе у Српску Десницу како би ушли у власт и изборили се за победу патриотске Србије“. Пухало је подсетио на речи владике Николаја „да је српски народ славан и непобедив“ и да Српска Десница следи српску родољубиву традицију.
Оснивачка скупштина СД Палилула је одржан у дворани удружења бораца града Ниша.

Leave a Reply