Српска Десница осваја Југ Србије. Након успешно формираних одбора у Врању и Медвеђи, основан је и Општински одбор Деснице у Прешеву, уз присутсво председника Српске Деснице Мише Вацића.

Српска Десница у Прешеву појачана је за цео одбор Јединствене Србије, који је једногласно донео одлуку да пређе у прешевачки одбор тренутно најјаче опозиционе опције у Србији.

За председника ОО Српске Деснице Прешево изабран је Бојан Филиповић, а за потпредседника Звонко Стаменковић. Скупу у Прешеву обратио се новоизабрани председник Бојан Филиповић истакавши да ће оправдати поверење које му је указала Српска Десница. „Прешево ће постати боље место за живот за све грађане овога краја, а да би се успело у реализацији програмских начела Српске Деснице потребно је да народ на изборима подржи нашу организацију како би учествовали у структури власти и одлучивању.“

Координатор Српске Деснице за Врањски округ Дарко Филиповић рекао је да би свако требао својим личним примером и политичким радом да да подстрек осталим грађанима како би се дошло до успешних резултата попут примера из Медвеђе и Врања.

Окупљеним Прешевљанима обратио се и лидер организације Миша Вацић који је рекао да Српска Десница покреће своје одборе широм земље не изузимајући најугроженија подручја попут југа централне Србије. Вацић је изјавио да је борба за ове општине од виталног интереса и за Српску Десницу, али и за читаву Србију.

Наш народ на овом простору мора опстати и развијати се равномерно са осталим општинама у земљи, а Српска Десница је ту да помогне у сваком тренутку и на сваки могући начин. Само снажна привреда и богат сељак и предузетник могу постати мотор развоја Прешева чиме би се млади људи задржали на својој земљи и тако ојачали своје породице и Србију што је један од важнијих програмских циљева Српске Деснице. Осврнувши се и на провокације појединих албанских политичара о постојању некакве „Прешевске долине“, Миша Вацић је јасно ставио до знања да се Српска Десница у свом политичком раду и програму ослања на Устав Србије и да ће наше деловање ићи у правцу заштите државног суверенитета и територијалног интегритета поред свих осталих изазова који стоје пред народом југа централне Србије.

Наша борба за економски развој Прешева стоји раме уз раме са политичким ставом да се избегну све непотребне међунационалне конфронтације које генеришу структуре одређених албанских политичких фактора у округу а финансирају се директно из филијала тренутно одметнуте јужне српске покрајине Косово и Метохија. Српска Десница види себе као стуб заштите свих добронамерних и часних људи који Србију сматрају својом отаџбином.

Leave a Reply