Лидер Српске Деснице Миша Вацић налази се у двонедељној посети Русији где је одржао низ састанака са људима из руског политичког, културног и привредног живота. Вацић је поред Москве и Санкт Петерсбурга обишао и Новосибирск где је имао низ важних састанака.

Вацића је у Новосибирску дочекао руски политичар и десничар Растислав Антонов. Антонов је велики пријатељ Срба, а у Новосибирску је раније одржао и скуп “Косово је Србија”.

Вацић се у Новосибирску састао и са регионалним представником партије Родина Вјечеславом Иљухином.

Лидер Деснице је имао и низ састанака са привредницима из Сибира где је разговарао о њиховом инвестирању у Србију, а договорена је да делегација привредника из ове руске области посети Србију како би се унаредила сарадња. Вацић је посебно разговарао са Јеленом Химидуљином која је некада била велики увозних српског воћа у Русију.

  • Успешни предузетници Сибира ће убрзо бити моји гости у Београду, где ће доћи да би инвестирали и раширили своје пословање и у Србији – поручио је Вацић.

Вацић је одржао и састанак са представницима Градске управе Новосибирска. Са Вацићем су се састали Александар Љуљков начелник секретаријата за индустрију, иновације и предузетништво; Александар Тарасов председник комисије за културу, спорт, омладину, међународну и међукомуникациону сарадњу, депутат у скупштини града Новосибирска; Ростислав Антонов шеф комисије за грађевину и комисије за контролу антикорупције општинских и градских органа; Јевгениј Мољин председник комитета за међународну сарадњу градске управе Новосибирска; Јулија Кремљова начелник одсека за трговину и услуге управљања потрошачког тржишта; и Александар Гордијенко оделења за сајамску делатност, међународних и међурегионалних веза.

Оставите Коментар