Делегација Српске деснице посетила је јуче у Новом Саду дом ратног ветерана Лазара М. (65) који се налази у тешкој материјалној и здравственој ситуацији

Након сазнања да њихов суграђанин пореклом из Кикинде живи без струје у оронулој викендици крај Дунава, уз помоћ суграђана и чланова покрета организована је акција чишћења куће и сређивања дворишта, а у плану је и обнова и санација крова трошне куце за коју је члан руководства Српске деснице Михаило Јањић лично обезбедио потребну грађу.

Он је том приликом уручио донацију Српске деснице у виду генератора за електричну енергију и материјала за реновирање, а у току је и набавка других потребних средстава како би се олакшао живот некадашњег добровољца.

Лазару који још вуче повреде из минулих ратова, додатно је отежано кретање и обављање основних послова, учесник три рата, а сада пензионисани возач, готово непокетан Лазар проводи дане без основних услова за живот, који му лакше пада неко заборав. Међутим, прави проблеми за њега почињу пре неколико недеља, од када се због проблема са зглобовима и ногама тешко креће и на штакама, због чега му и одлажак до најближе продавнице удаљене више од километар представља велики проблем.

Упркос свему, Лазар који се својевремено борио и у реону Кошара, истиче да од никога није тражио помоћ, али да је захвалан свима који су помогли, као и да у њему има снаге бар за још један рат – ако га Албанци баш толико желе.

Сви који желе да помогну могу се јавити на контакт телефон: 063/ 75 23 799

Извор: infosrb.com