Прети ли француски крвави пир и у Београду, била је нова тема у емисији „Добро јутро Србијо“ уреднице и водитељке Јоване Јеремић на Happy TV.

„Свакако да постоји та бојазан, а морам истаћи да није проблем мигрант, већ наша попустљивост у односу на регион. Мислим превасходно на Бугарску и Мађарску. Конкретно Виктор Орбан, премијер Мађарске, отворено и јавно говори да је миграција организована инвазија, пошто долазе само војно способни мушкарци исламске вероисповест и онда имамо ситуацију да у медијима и јавном говору мешамо два појма“, рекао је гост емисије Миша Вацић, лидер „Српске Деснице“.

„Мигрант и избеглица нису исто. Избеглица је искључиво особа која бежи од оружаних сукоба, прогона или конкретно претњи смрћу, док мигрант своје место живљења напушта из економски разлога, а не због рата“, додао је Миша Вацић.

„Данас имамо ситуацију да највише имамо заправо миграната, који покушавају да се представе као избеглице, јер избеглице имају по међународном праву обавезу азила, док мигранти немају. Онда се догађа да пред границу Србије цепају своја документа, с обзиром да долазе из Пакистана или афричких земаља где нема рата, а сви се представљају као Сиријци. Због цепања докумената не можемо знати ко је међу њима ко, а самим тим и која су њихова политичка уверења. Чињеница је да многи од њих када стигну на крајње дестинације и изврше кривична дела тероризма.“

Шта је још говорио лидер „Српске Деснице“ Миша Вацић, погледајте у снимку испод, за који морате да потврдите да сте пунолетни, пошто је означен као „материјал са опасним садржајем“:

Оставите Коментар