На Трећем сабору Српске Деснице једногласно је одлучено да се промени правно политичка форма, и да се Српска Десница пререгиструје у политичку партију. Такође, изгласана је одлука о изласку на предстојеће локалне, покрајинске и републичке изборе.

Преко 2000 делегата гласало је и за усвајање политичке Декларације која је изнета у девет основних начела која подразумевају заштиту српских пољопривредника, борбу против беле куге, развој малих и средњих предузећа, доношење Закона о борцима, опстанак на огњиштима Срба који се налазе ван административних граница Србије, блокада процеса прилива миграната, останак младих у Србији, неотуђивост Косова и Метохије, као и стратешко јачање војних потенцијала и подршка сарадњи са Русијом.

Председник Српске Деснице Миша Вацић је пред почетак Сабора рекао да му је изузетно жао што је сала Сава Центра била недовољна да прими све чланове Српске Деснице који су из целе Србије дошли да присуствују овој манифестацији.

Трећем сабору Српске Деснице, у београдском Сава Центру присуствовали су уважени гости из света политике, представници СПЦ, дипломатски изасланици, бројни национални интелектуалци, спортисти, пензионисани официри војске и полиције, који су својим присуством увеличали овај догађај.

Путем видео линка, обратио се Добрило Дедејић, председник Српске листе из Црне Горе, коме је диктаторски режим Мила Ђукановића одузео путне исправе и онемогућио га да буде присутан у Сава центру. Дедејић је поздравио српске родољубе из Српске Деснице и поручио да Срби у Црној Гори знају за родољубље Српске Деснице и братске ставове Мише Вацића. „Срби у Црној Гори ће увек стајати на позицијама одбране српских националних интереса, заједно са Српском Десницом“.

Владислав Дајковић, један од најмлађих српских политичара из Црне Горе захвалио се Миши Вацићу и Српској Десници, јер воде политику српске саборности. „Нико не може завадити два ока у једној глави, а данашња срамота Црне Горе је режим који је признао лажно Косово. Никада немојте допустити да вас победи жута мафија, осветлајте образ свим Србима“ – закључио је Дајковић.

Трећи Сабор завршио је својим обраћањем вођа Српске Деснице Миша Вацић.
„Сабирањем свих националних снага и појединаца добили смо величанствен призор овде у Сава Центру. Од самог почетка свог политичког деловања Српска Десница позива на саборност како бисмо постали непробојна баријера за све српске непријатеље.“

Вацић је истакао да Српска Десница тренутно представља најбројнију, најорганизованију и најквалитетнију опцију која се нуди родољубиво оријентисаним људима у Србији. „Наш успех на предстојећим изборима је загарантован упорношћу и вером свих нас у виши државни и народни циљ, ми не нудимо лажи већ по итавој Србији улазимо у народ и постављамо се заштитнички и витешки.“

Председник Српске Деснице је рекао да је спреман да критикује власт када учини неки лош потез, али да је главни непријатељ Српства притајени жути елемент у државним структурама. „Српска Десница ће ући у структуре власту уместо таквих паразита и од Србије направити озбиљну државу у коалицији са другим националноодговорним странкама. Не бојимо се никога, наша снага се види на Сабору.“

Миша Вацић позвао је окупљене да се врате у своја места и наставе са родољубивим радом, ширећи истину о Српској Десници и отворено се супротстављајући издајницима оличеним у групацијама Савез за Србију и 1 од 5 милиона. „Ово је наша земља и овде ће да важе наша правила, држите се заједнички и братски и успех и победа Српске Деснице неће изостати.“ Живела Српска Десница и живела мајка Србија. Србија је вечна док су јој деца верна.

У свечаном делу Сабора наступили су гуслар Зоран Племић, и Марија Мара Сандић, која је наступила пред обраћање председника Вацића са нумером „Сини јарко сунце са Косова.“

Оставите Коментар