Београд, 7. 4. 2017 –  Сваки грађанин у Србији има право да на миран начин изрази своје незадовољстово и протествује, уколико не крши закон и не нарушава јавни ред и мир – каже Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ), поводом организовања протестних шетњих широм Србије због победе Александра Вучића на председничким изборима.

“Протести против дикатуре“, како су их назвали грађани незадовољни изборним резултатима, на које узгред речено нису имали приговоре на бирачким местима, не смеју да послуже као средство појединим опозиционим лидерима да изазову насиље на улицама Београда, Новог Сада, Ниша, Крушевца, Краљева, Чачка и Бора – истиче Ђурђев и додаје да постоји опасност да људи попут Јанковића, Чанка, Белог и Чеде злоупотребљавају народне масе како би остварили своје политичке циљеве. Народ који протествује треба да зна да се Саша Јанковић, Чанак, Бели и Чеда залажу за продају пољопривредног земљишта странцима, да емигранти добијају више новца, него што вредни радник добија плату. Народ треба да зна да они хоће да уведу закон да хомосексуални парови могу да се венчавају и усвајају децу и да се они залажу за легализацију дрогирања. Наиван народ који је заведен треба да зна да изопачена Србија никада неће победити здраву Србију.

У свакој демократској земљи је нормално да грађани имају различите политичке ставове – каже Ђурђев и напомиње да Српска лига нема ништа против јавних протеста уколико иза њих не стоје српски непријатељи из иностранства, ако ти протести не изазивају негативне ефекте и не шире мржњу међу грађанима Србије већ служе као начин да се саопште другачији погледи и ставови о свим политичким и друштвеним питањима у земљи. И захтевамо од надлежних државних органа да утврди која су лица поделила наивним демонстрантима 50.000 пиштаљки и нову веома опасну дрогу „КРОКОДИЛ“ која код девојка изазива стерилитет а код момака агресивност.

Извор: vojvodjanskenovine.rs