Борац на слици се зове Жарко Николић.
Имао је јако тежак живот, данас живи у екстремно тешким условима, недостојним једног човека у 21. веку.
Наша је дужност и људска, морална обавеза да помогнемо Жарку да безбедно дочека предстојећу зиму, тако што ћемо му направити купатило, довести воду коју је до сада користио из бунара и заменити кров како му киша и снег не би упадали у кућу
До сада је обезбеђен цреп, столарија, електроматеријал и водоматеријал. Недостаје још мало новца како би смо успешно завршили нашу мисију и помогли Жарку.
У то име, Заједница ветерана Србије организује хуманитарно вече где ће прикупити неопходна средства и однети их Жарку.
Хуманитарно вече ће се одржати 20.10.2021. године са почетком у 20 часова, у Скадарлији у кафани Задруга, на адреси Скадарска 9 у Београду.
Позивамо вас, све добре људе који желите да нам помогнете у овој акцији и својим присуством допринесете остварењу, пре свега, Жаркове, па и наше жеље, да му помогнемо и обезбедимо достојан живот, да дођете сутра од 20:00 часова у кафану Задруга у Скадарлији.
Важна напомена: За све људе који буду дошли и прикључили се нашој акцији, пиће ће у току целе вечери бити бесплатно!
Контакт за додатне информације и резервације места је 060/35-55-622

Након десет дана од одржавања Оснивачке скупштине, у среду 20.10.2021. године са почетком у 20:00 часова, Заједница ветерана Србије је у кафани Задруга у Скадарлији у Београду организовала хуманитарно вече поводом прикупљања донације за помоћ у изградњи куће борцу Жарку Николићу из Житорађе.
Хуманитарна акција је организована на иницијативу председника ЗАВЕТ-а СРБИЈЕ Марка Мартиновића и завршила се веома успешно, када је прикупљено 44.500 динара хуманитарне помоћи.
Данас, 23.10.2021. године, председник ЗАВЕТ-а СРБИЈЕ је заједно са својим делегатима посетио село Студенац надомак Житорађе и лично уручио помоћ борцу Жарку Николићу.
Уручењем ове новчане помоћи, Жаркова агонија се завршила, стечени су сви материјални и технички услови да Жарко заврши сређивање своје куће пре почетка зиме и коначно, са поносом започне живот достојан човека у 21. веку.
Ово је само почетак.
Идемо даље.
Живела Србија!

Делегација Заједнице ветерана Србије на челу са председником Марком Мартиновићем, јутрос је посетила свог саборца Жарка Николића у Житорађу и обишла како мајсторе који неуморно помажу и чине да Жаркова кућа буде што пре завршена, тако и радове који се односе конкретно на кров, који је иначе био највећи проблем.
Са истакнутим заставама Републике Србије и Заједнице ветерана Србије, рано јутрос су уз сузе радоснице подигнути рогови на крову Жаркове куће, па ће захваљујући лепом времену, људима доброг срца, хуманости мајстора својих заната који су се одазвали нашој акцији, Жарков сан за нормалним и пристојним животом, бити врло брзо остварен.
Још једном се из свег срца захваљујемо свим добрим људима који су се прикључили овој акцији и заједно са нама учинили да још један саборац започне нови живот, поносно, како и заслужује.
Ово је само почетак, идемо даље!
Живела Србија

Оставите Коментар