Српска десница, залажући се за српске националне интересе, захтева од надлежних да усвоје промену постојећих имена државних институција, као и јавних предузећа и државних установа. У нашем јединственом програму истичемо важност коришћења ћирилице, као део очувања нашег националног идентитета, и с тога сматрамо да би било неопходно да се на државном нивоу изврше следеће промене, односно да уместо – Војска Србије нов назив буде Српска војска, Народна банка Србије – Српска народна банка, Поште Србије – Српске поште, као и да Влада Републике Србије би требало да носи назив Српска влада.

Ова промена назива свих важних установа представља мали корак, ка друштвено одговорној политици коју би Србија требало да спроводи, и да са поносом истиче припадност, како држави, тако и нацији.

„Позивам да се овакав предлог узме у разматрање, и да га Народна скупштина што хитије стави посланицима на разматрање, јер сам уверен да је у Србији коначно дошао прави тренутак да са поносом истичемо наше српско порекло. Наши преци су нам у аманет оставили Србију, да је чувамо и да будуће генерације учимо српству. Конотација, односно префикс српски је протеклих деценија био забрањен термин, или карактерисан као нешто лоше. Ми морамо исправити ту неправду.“, рекао је Миша Вацић, председник Српске деснице, додајући да земље у окружењу, са поносом истичу своја национална обележја, и да не постоји ниједан разлог који спречава Србију да учини исто. „Ако једна Хрватска, која је геноцидна држава, настала на крви српских војника и српског народа, може да има Хрватски телеком, или Хрватске поште, или Хрватску радио телевизију, зашто се ми стидимо да имамо Српски телеком или Српске поште. Поштујући права свих националних мањина које живе у Србији, нама је хитно потребно враћање националног идентитета.“

Вацић је истакао да је иницијативу за промену постојећих и примену нових имена државних институција, јавних установа, предузећа, спортских савеза, покренула Српска лига, и да ће Српска десница увек подржати овакве предлоге који су за добробит целокупног српског народа.

Оставите Коментар