Возачи, припадници Војске Србије, међу којима и они који припадају Извиђачкој чети 4. Бригаде, гарнизона у Врању, освојили су једну сребрну и једну бронзану медаљу на такмичењу „Војни рели“ у Русији.

То је била једна од 34 дисциплине Међународних војних игара које се одржавају у Kизилу, на далеком истоку Русије.

У индивидуалним тркама, у категорији возила „Урал“ 6×6 сребрну медаљу донела је посада у којој су били водник Милош Четровић и десетар Иван Милошевић, а бронзу у категорији „Kамаз“ 4×4 освојио је тим у саставу заставник Мирослав Љиљак и млађи водник Горан Станковић.
Након индивидуалних трка возаче Војске Србије очекују надметања у трци са бојевим гађањем и на крају екипној трци, наводи се у саопштењу Војске Србије. Све трке изводе се у различитим теренским условима, а такмичари тек пред старт добијају податке о маршрути, учитане у навигационе уређаје преко којих судије прате детаље трке и брзину кретања возила.

На такмичењу се користе неборбена возила у категоријама 4×4 и 6×6 „Kамаз“ и „Урал“, док се за трку са бојевим гађањем користе војна возила 4×4 ГАЗ-2330 „тигар“. За медаље у дисциплини „војни рели“, осим екипе Војске Србије, такмиче се и екипе оружаних снага Израела, Монголије, Kине, Белорусије, Узбекистана и Русије. На престижном такмичењу Међународне војне игре, ове године учествују екипе из 42 земље.

Оставите Коментар