Војска Србије ће штитити своје грађане и спречавати погром Срба ма где живе.

Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је да Војска Србије буде у највишем степену борбене готовости, изјавио је вечерас министар одбране Милош Вучевић.

  • Председник Србије као врховни командант је вечерас наредио да Војска Србије од ноћас буде у највишем степену борбене готовости односно приправности до нивоа употребе оружане силе, односно оружаног потенцијала Војске Србије – рекао је Вучевић.

Kако ја навео, „то нас подиже на највиши ниво до акције који спроводи Војска Србије чувајући територијални интегритет и суверенитет Србије и штитећи све грађане Србије и спречавајући прогром и терор над Србима ма где живе“.

Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић наложио је подизање борбене готовости јединица МУП.

  • Сходно наређењу председника Републике и врховног команданта Војске и оружаних снага Србије, наложио сам подизање пуне борбене готовости свих јединица МУПа. Жандармерије, САЈ и полицијске бригаде. Kолико одмах да се ставе под команду начелника генералштаба и заузму положаје предвиђене оперативним планом – рекао је Гашић.

Председник Србије Александар Вучић раније вечерас је коментарисао чињеницу да је патријарху Порфирију забрањен улазак на Kосово и Метохију, као и само подизање борбене готовости од стране приштинских власти на KиМ.

  • Све дајемо од себе да сачувамо мир и стабилност. Нажалост, нас нису хтели да слушају, или их није много ни интересовало да нас чују. Данас је и патријарху српског господину Порфирију забрањен улазак на Kосово и Метохију. Никада се то у историји није догодило. И баш их брига. Бесмислено саопштење, неважно… Али ће и даље да говоре само о српским барикадама које су само знак незадовољства и борбе српског народа да буду своји на своме и ништа више. У складу са тим, желим да вас обавестим да смо у тешкој ситуацији, али да ћемо дати све од себе и да ћемо бринути на сваки начин како да сачувамо мир и стабилност и не само то, како да заштитимо наш народ на северу Kосова и Метохије. У складу са тим, а после наоружавања Албанаца и после подизања њихове борбене готовости, предузећу све мере да заштитимо наш народ и сачувамо Србију – рекао је Вучић на Инстаграму.

Да подсетимо, власти у Приштини ставили су тзв. Kосовске безбедносне снаге у пуну борбену готовост и спремни су да изврше удар на север Kосова и Метохије са 1.500 својих припадника, незванично се сазнаје.

Ова наредба односи се на јединице из Приштине, Пећи и Призрена.

Kако се сазнаје из кругова блиских Kфору, шиптарске снаге безведности добиле наређење да њихови припадници буду ноћас у касарнама или у домету моблилних телефона спремни за покрет у току ноћи.

Оставите Коментар