Француски истражни органи теретили су М. М. (37) родом из Сврљига да је био део групе која је из „Мессике“ однели накит и дијаманте вредне 12 милиона евра

Српски држављанин М. М. (37), родом из Сврљига, који живи и ради у Паризу, успео је после три године да се избори за правду и докаже да није крив за пљачку која се одиграла 2019. године у златари ,,Мессика“. Њега је француска полиција теретила за организовање пљачке где је из радње где је био шеф обезбеђења однешено у 12 милиона евра, у накиту и дијамантима.

Ова холивудска прича одиграла се 27. јула 2019. године када су маскирани пљачкаши ушли у продавницу накита и из ње однели дијаманте и накит у вредности од око 12 милона евра.

Међутим, француска полиција је пресрела двојицу пљачкаша и након краће потере их је ухапсила, али се за двојицом још увек трага. Ухапшени су су држављани Србије Н. П. и Т. Б. који су под маскама опљачкали ову радњу. Обојица су експресно осуђени на 12 и 14 година затвора.

Сврљижанина је француска полиција терети да је организатор ове пљачке па је због тога задржан у притвору четири месеца.

Француска полиција је на основу базних станица мобилног телефона који је користио повезала М. М. са лоповина због постојања основа сумње да се кретао у истим квартовима као и пљачкаши, што су потврдиле и сигурносне камере у тим деловима града, али то је био једини адут полиције, као и сумња да је радио као обезбеђење у још три радње које су опљачкане.

Kључ од блиндираних врата
М.М. је негирао да уопште познаје лопове који су 20 дана пре пљачке посетили продавницу у којој је радио али су по речима М.М. били прерушени са лажним брадама и перикама.

Пљачка се одиграла у поподневним часовима, ок 14 сати, када је М.М. прошао Руе Саинт Хоноре улицом, недалеко од продавнице дијаманата, где нема камера и видео надзора, због чега је и полиција посумњала у његову умешаности у разбојништво, слутећи да им је заправо он дао кључ од блиндираних врата која се налазе иза продавнице дијаманата.

Оставите Коментар