Од Светског првенства у Русији прошла су три месеца, али и даље не јењава интересовање за немачког судију Феликса Бриха.

Он је после утакмице Србије и Швајцарске на Светском првенству у Русији под посебном „лупом“ у Србији па се тако прати свака његова одлука након 63. минута и меча са Швајцарском, када није досудио очигледан пенал над Александром Митровићем.

ФИФА је након тога индиректно признала да је погрешила тако што после тог контра-фаула свираног Митровићу није судио више ниједан меч у Русији. Први човек УЕФА Александар Чеферин је такође рекао да су „Орлови“ оштећени на том првенству.

Сам Брих је рекао да није задовољан исходом првенства.

„Развој ситуације на Светском првенсву је за мене и мој тим велико разочарење, али живот иде даље. Вратићемо се“, казао је тада Брих.

Игор Радојичић, некадашњи судија и члан судијске комисије Фудбалског савеза Србије тврдио је у разговору за О2 телевизију да је из неформалних извора чуо како се Немац већ сутрадан покајао.

„Евидентно је била Брихова грешка, док сам из својих, неформалних извора чуо да је већ сутрадан био свестан шта је урадио и да се веома тешко носио са тим што се десило. Они који су били са њим кажу да је једва чекао да се врати кући. Не верујем у те приче, да је плаћен да суди овако или онако, посебно јер је Немачка испала са Мундијала – чиме би му био отворен пут и до финала“, открио је Радојичић.

В.Ж.