Бивши српски генерал Стеван Ђуровић открио је да су шпијуни имали више прилика да убију оснивача и вођу албанске терористичке организације ОВK, Адема Јашарија.

Ђуровић је опширно говорио и о рату српских снага и ОВK на Kосову. Српски генерал је открио детаље о борби војске и полиције на Kосову против ОВK, а посебно се задржао на детаљима о убиству Јашарија.

– Убацили смо шпијуна у ОВK, па смо тако знали за сваки корак који Јашари направи. Знали смо где иде, шта ради, и с ким се састаје. Шпијуна није било тешко наћи јер се у то време много Албанаца продавало за неколико хиљада марака – рекао је Ђуровић.

Додао је да су могли да убији Јашарија кад су и где хтели. Три шпијуна, која су радила против вође албанске терористичке организације, били су његови рођаци.

– Највише нам је, ипак, помогао један бивши албански министар, који је такође пристао да ради за нас као шпијун. Од њега смо сазнали најситније детаље, чак и ко Јашарију пуни џепове новцем – рекао је српски генерал.

Адем Јашари је оснивач и вођа озлоглашене организације ОВK. Његов брат Хамез Јашари такође је био истакнути члан ОВK и обојица су живели у Преказу. Kад је почела албанска побуна на Kосову, Адем и Хамез учествовали су у борбама против војске и полиције.

Операцијом српске полиције, 5. марта 1998. године, Јашари је убијен с више од 50 чланова његове породице.