У обавези сам да обавијестим своје пријатеље, симпатизере и чланове партије да није постигнут договор са Демократским фронтом око заједничког наступа српског блока на предстојећим парламентарним изборима.

Поштујући заједничку борбу, па и партнерске односе које смо имали на локалном нивоу, истичем да све чланове, функционере и лидере ДФ-а доживљавам као пријатеље и саборце јер смо многе битке заједнички водили.

Сматрам да није добро то што ће некад моћни српски блок бити расцјепкан на пет колона које ће самостално изаћи на изборе, али због тог сценарија не сносим апсолутно никакву одговорност и Бог ми је свједок у томе.

Умјесто да на све начине чувамо, његујемо и оснажимо снагу српског блока оличеног у коалицији “За Будућност Црне Горе“ која је освојила фантастичних 33.5% подршке на изборима одржаним 30. августа, успјели смо ту подршку да доведемо у питање.

Док се други политички блокови, нарочито они проамерички и про-НАТО уједињују и воде рачуна о сваком гласу, наш блок, чини се, није показао довољну зрелост да превазиђе одређене порођајне муке у пост-ђукановићевској ери и ојача позицију српског народа пред изазове који нас очекују.

На шарлатанске и некоректне опаске појединаца како више неће да “чашћавају“ мандате друге партије, одговарам да се нисмо могли одбранити од позива и молби за подршке и коалиције онда кад је то појединцима било потребно.

Слободна Црна Гора ће на сјутра заказаним страначким органима донијети одлуку о начину изласка на предстојеће изборе, а већ сада истичем да ће кампања бити усмјерена ка одбрани и афирмацији вриједности српског народа у Црној Гори који готово да више нико и не спомиње на политичкој сцени.

Предсједник Слободне Црне Горе

Владислав Дајковић

Оставите Коментар