Немања Видић, некадашњи дефанзивац Манчестер јунајтеда, нашао се у избору сајта Би-Би-Си за најбољег страног фудбалера у историји Премијер лиге.

Од оснивања Премијер лиге 1992. године, чак 2016 страних фудбалера играло је за енглеске клубове, а Би-Би-Си је скратио списак на 13 одабраних. Међу њима је и Србин, кога је часопис „Фор-фор-ту изабрао за трећег најбољег дефанзивца у ПЛ.

Подсећања ради, Немања Видић заједно са Риом Фердинандом чинио је зид испред гола тима који је са великим успехом водио сер Алекс Фергусон.

Друштво српском фудбалеру прави велики број играча који су и даље активни: Кристијано Роналдо, Серхио Агуеро, Винсент Компани, Давид Де Хеа, Давид Силва, Петр Чех, али и пензионисане легенде Јап Стам, Патрик Вијера, Тјери Анри, Ерик Кантона, Дидије Дрогба, Петер Шмајхел.

Крис Сатон не крије да се диви „српској стени“.

– Видић ми је окончао каријеру. Последњу утакмицу сам одиграо против њега. Био је део једног од најбољих одбрамбених тандема у историји ПЛ са Риом Фердинандом. Дефанзивац старе школе, чврст и бескомпромисан. Изузетан читач игре и лидер – казао је Сатон.

Руд Гулит је подсетио колико је титула освојио с „ђаволима“ Србин.

– Ако погледате број титула које је освојио (5), то је изузетно. Био је веома поуздан у одбрани.

Рори Смит дао је суд о Србину.

– Видићева каријера је била невероватна.

Најбоље је некадашњег репрезентативца Србије описао Алан Ширер.

– Видић је био ратник, и то веома добар – јасан је био Ширер.

Видић је са Јунајтедом освојио пет титула у Енглеској, Лигу шампиона, Светско клупско првенство, три пута енглески Лига куп, као и пет трофеја у Којмунити Шилду, а на 301 утакмици је постигао 21 гол.

Оставите Коментар