Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел поделио је на Твитеру утиске са вечере у Београду са председником Србије Александром Вучићем и члановима српске и америчке делегације.

„Срби и Американци у Београду певају о Алабами и Западној Вирџинији, невероватна ноћ“, написао је Гренел и поставио видео снимке са брода на којем је, уз звуке песама „Country roads“ и „Sweet home Alabama“, одржана вечера.

Песма Sweet home Alabama представља симбол америчких патриота Хришћана, који због њеног пуштања на јавним местима трпе шиканирање од стране припадника лево-либералне струје и антифа плаћеника. Забележено је мноштво случајева где су поменути криминалци на сред улице нападали људе који су ову песму слушали у колима.

На својим скуповима председник Трамп се често најављује и дочекује баш уз ову песму:

Није необично да се уз звуке ове песме истиче и застава Конфедеративних Америчких Држава, а на једном концерту су то учинили и чланови бенда:

Подсећамо, Америчка држава Алабама је била центар Конфедерације и јако упориште десно оријентисаних снага током Грађанског рата.

Leave a Reply