Током агресије НАТО пакта на СРЈ 1999. године, алијанса се служила разним пропагандним средствима како би сломила нашу армију.

Тако је у “Дневнику ратног сниматеља” који је емитован на РТС приказан видео-снимак српског војника који долази у посед непријатељског летка.

Међутим, уместо да НАТО пропаганда делује, српски војник је поручио непријатељима да му је јасно упозорење, али да то пре треба да буде упозорење за њих, пише Србија Данас.

– Ево и овом приликом можете се уверити чиме се зликовци служе. Бацају нам летке и упозоравају нас да се предамо, што никада нећемо урадити јер је то ван сваке памети. У тексту који је далеко од Вука и писмености наше пише – Напустите положаје док сте још стању. Значи, не знају ни да напишу – Док смо у стању. Углавном, јасно је ово њихово упозорење, али ово би могло бити упозорење пре свега за њих, а не за нас – рекао је српски војник.

Додао је и да ће војници остати на положајима што су и урадили до политичке одлуке о привременом повлачењу војске са територије Kосова и Метохије.

– Не могу они нама ништа. То знају добро ови људи, ови момци остаће на својим положајима до задњег. Ми ћемо одбранити Kосово, Србију и Југославију – рекао је војник.

Оставите Коментар