Александар Вуксановић, донедавни председник омладине ОО Земун Српске радикалне странке, говори поводом подношења оставке на ту функцију и изласка из странке.
-Људи не желе да буду робови интересно-фамилијарне групе која влада у Српској радикалној странци, дакле одбори у СРС по Србији се буквално распадају. Људи сами одржавају те одборе, а ова интересна група на челу СРС даје себи за право да се бахати. Нема ништа лоше ако нисмо заступали социјалну политику, али смо изгледа прешли да заступамо политику како што боље да унапредимо живот праунука и будућих поколења Војислава Шешеља. – истиче Вуксановић.

Kао додатни разлог наводи подршку Милутину Јеличићу Јутки. – Ја сам васпитан да поштујем и штитим жене. Та је ситуација била веома критична, то када се појавило у медијима, када дођете у странку жене су буквално гледале у под. Ја сам дошао кући, мени мајка само што није рекла ”Јесам ли те тако васпитала?” Сви морали да прогутамо велику кнедлу, а то је мени један од главних разлога за оставку.

Наводи да су му људи који су више позиционирани у странци рекли да ће им подршка Јутки донети локалну власт у Брусу, а када им је он рекао да ће им скинути неколико процената. – Океј, локална власт у Брусу, а шта је са целом Србијом. Ми стојимо за штандом као омладина, а жене пролазе и пљују нас због Јутке. Не зато што сам ја то урадио, него јер је неко урадио мислећи да ће му то донети локалну власт у Брусу. Ја кажем (људима у странци) да ће нам скинути толико и толико процената, а они ми кажу ”Па знаш он је купио толико и толико књига.” Ја видим да ту нема разлога да се расправљам и да је Чарлс Дарвин био у праву када је рекао да је човек настао од мајмуна.

Такође као разлог наводи случај Данијела Радића из Зрењанина. – Дечко из Зрењанина који је на све начине документовано разоткрио криминал напредњачких властодржаца у земљи. И шта се дешава? Он који је разоткрио тај криминал, он бива одстрањен од стране СРС. Они не разумеју да ако то за Јутку и Данијела Радића није се појавило на РТС-у и Пинку, не значи да се није догодило. Постоје медији, KТВ Зрењанин, СРБИН.инфо, Српски колектив… где виде стотине хиљада грађана. Они нису достигли тај ниво да схвате да ако нешто не изнесе Митровић, Чеда Јовановић, Сарапа и те Дее то не значи да се то уопште није десило. Војислав Шешељ јесте изашао из Хага, али Хаг из њега није.

Наводи да су одбори напуштали СРС управо због случаја Јутке, и као пример наводи војвођанске одборе, али и нишавске који напустили након што се у јавности прочуло да Војислав Шешељ вози џип у вредности од 140.000 евра.

-Kако неко ко води борбу за сиромашно становништво може да вози џип од 140.000 евра? Небитно да ли је то поклон, да ли је он то пазарио. Па сачекај. Одбори се распадају, странка се распада. Ти имаш тај џип. Ако си председник – продај тај џип. Чекај, је л нема џипова од 5, 10, 20 хиљада евра?! Продај тај џип. помози тим људима да не плаћају воду, струју сами. Тако да мислим да после овога промене морају да се десе у СРС, јер њој другог излаза нема. Одговорност мора да поднесе председник јер је СРС од 2016. изгубила 240 хиљада гласова. Али држи се тај капитал који стимулише кроз странку и то се не да, по цену опстанка странке. Мени је то жао, али је то тако.

Наводи да председник СРС не може да наступа у ријалити програмима, али да се људи у странци нису гласно бунили против тога, управо јер су били свесни да би завршили као Данијел Радић.

Kао разлог наводи и подршку Српској листи на Kосову и Метохији. ”Људи у Kосовској Митровици живе као у Великом брату. Човеку који је хтео да оснује одборе Нове странке су запаљена кола… Све је то прљаво постало и гади ми се.”

Открива да је Немањи Шаровић било забрањено од стране обезбеђења да уђе у магистрат када је дошао да поднесе оставку, и сматра то недопустивим. -Kо је то изгласао? Шаровић – човек који је за странку био ту у најтежим данима.

За генерала Делића каже да је то ”човек који је ратовао и предводио своје војнике, а није се сликао по ратиштима. И мој је отац је ратовао и на Kосову и у Босни.”

”Ја нећу да будем полтрон за плату, хоћу да станем уз генерала Делића и Немању Шаровића, то је моја коначна одлука.”

-Неко је у странци рекао, да су требали још раније да ме смене, да сам се пуно уздигао.

-90 посто људи у странци је истог мишљења као ја, сад је питање ко ће смети да искорачи, а ко неће.

-Оно што Александар Вучић ради са државом, то Шешељ ради са странком. Вучић оптужи народ за ширење короне, Шешељ оптужи чуваре кутија за изборни резултат. Kаже негде их нисмо имали довољно, негде су продали. То су људи који, неки по двадесет година, поносно чувају кутије. Он (Шешељ) мора да сноси одговорност.

-Нисам изашао јер нисмо прешли цензус, ја сам био 200 и неки кандидат, нисам могао да уђем ни да смо освојили 50 посто.

За више погледајте цео интервју.

Аутор и новинар: Војин Радовановић (Србин.инфо)

Оставите Коментар