Председник Грађанске странке Грка Србије Василиос Провелегиос негирао је данас наводе да Грчка има у плану да призна независност такозваног Kосова.

Он је тако реаговао на изјаву Артана Бехрамија, саветника бившег председника привремених институција у Приштини Хашима Тачија, који је рекао да има информације да је договорено да се постигне привремени споразум Београда и Приштине, по коме би север Покрајине добио аутономију и СПЦ права у замену за признање од стране Грчке.

Провелегиос у саопштењу истиче да Грчка апсолутно подржава став Србије у преговорима које води са Приштином, што, каже, константно понављају грчки званичници у свим јавним и приватним сусретима са представницима Србије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

  • Дечијим наивним инсинуацијама у процес се увлачи и Република Грчка и развлачи се по медијима, као неко ко би могао да призна независност бесправно отцепљене Аутономне покрајине Kосова и Метохије и тако се не само нарушава углед једне земље, већ и доводи у непријатну ситуацију цела заједница Грка у Србији – рекао је он.

Према његовим речима, у овом тренутку најозбиљнија тема и примарни циљ Грчке јесте да се испрати да туристичка сезона прође најповољније могуће по српске туристе, који су одлучили да свој годишњи одмор проведу у Грчкој и да им са тим у вези им „будемо на услузи“.

Leave a Reply