Уколико представницима ДФ-а и Демократа буде омогућен улазак у нову реконстриусану Владу Црне Горе, тајкуни и многи функционери ДПС-а завршиће у Спужу, сазнаје Borba.me из својих извора.

Крах експертског концепта Владе је потпуно известан, отвара се могућност да политичари и из редова ДФ-а и Демократа уђу у реконструисану Владу.

Како Borba.me сазнаје, још увек остаје отворено питање ко ће предводити ту Владу, тј. да ли ће актуелни премијер остати на њеном челу. О томе би требало тек да се воде разговори, након што УРА и даље инсистира на експертском концепту.

Оно што је извесно јесте да ће поједини министри, који својим радом и одсуством резултата нису задовољили у претходних десет месеци, бити замењени новим кадровима ДФ-а и Демократа који ће, уз помоћ новог Тужилаштва, коначно кренути у обрачун са организованим криминалом и корупцијом на највишем нивоу.

Како Borba.me сазнаје, на ред ће доћи процесуирање крупних ДПС-ових “риба” који су свој службени положај злоупотребљавали за стицање енормног богатства науштрб државе и њених грађана. На удару ће се наћи и поједини тајкуни и бизнисмени блиски претходном режиму.

Актуелна Влада Црне Горе није имала политичку снагу да се у претходном периоду обрачуна са организованим криминалом и корупцијом на највишем-политчком нивоу и поред тога што су хапшени, саслушавани, па на крају пуштани да се бране са слободе Петар Ивановић, Зоран Вукчевић, Бранко Вујовић…

Са новом гарнитуром у Тужилаштву и новим политичким кадровима у Влади Црне Горе, стичу се услови да се процесуирају актери бројних афера.

Оставите Коментар