Немачки судија Феликс Брих, који је оштетио фудбалску репрезентацију Србије за очигледан пенал против Швајцарске, изјавио је да је разочаран што је рано отишао са Мундијала у Русији

ФИФА је одлучила да пошаље Бриха кући, заједно са помоћницима, јер је на јединој утакмици коју је судио на Светском првенству направио велику грешку када није видео пенал и повлачење Фабијена Шара и Стефана Лихштајнера над Александром Митровићем.

„Развој ситуације на Светском првенсву је за мене и мој тим велико разочарење, али живот иде даље. Вратићемо се“, рекао је Брих, а преноси немачки ДФБ.

Одлуку да Брих, један од најцењенијих судија данашњице, оде са Мундијала као исправну виде и судијски стручњаци у његовој земљи.

„Очигледно је Феликс тешко кажњен због одлука на мечу Швајцарска — Србија, ФИФА је озбиљна организација о оценила је да за њега нема више утакмице. То је оправдано, морамо да прихватимо одлуку“, рекао је потпредседник Судијске комисије у Немачкој Рони Цимерман.

И Председник судијског одбора Лук Мајкл Фролих признао је да је разочаран да је Брих, као једини немачки судија, прерано завршио учешће на Светском првенству, подсећајући да је имао успешну сезону у Лиги шампиона.

Танјуг

Објавио: Спутник Србија