Председник Америке Доналд Трамп означио је организацију “Антифа” као једну од највећих претњи по безбедност Америке. Ова екстремна левичарска организација већ месецима изазива нереде по америчким градовима. Организација “Антифа” је у Америци организовала нападе на полицију, уништавање државне имовине и пропагандно дејствује у намери да сруши председника Доналда Трампа.

Организација “Антифа” делује и у Србији. Њен огранак у Србији подржава своју централу у Америци и одржава блиске везе са њом.

Шта је “Антифа”?

Организација “Антифа” постоји у Србији дуги низ година. У Србији су организовани у више мањих ћелија. Свака ћелија делује у одређеном граду у Србији. У овом тексту Prismotra.net се бави “Антифом” из Београда. Организација “Антифа” у Београду броји стотинак чланова. Њене акције у Београду су се повећале са почетком насиља које је захватило Америку после убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. Управо су активисти “Антифа” из Београда на Калемегдану окачили транспарент на ком су подржали своје саборце из Америке.

Организација “Антифа” као и друге левичарске организације у Србији делују против интереса Србије. Њихово деловање се заснива на две тачке. Прва тачка је теренски рад, док друга представља пропагандно деловање против Србије. Када говоримо о пропагандном деловању против Србије, “Антифа” ради следеће акције: Оптужује Србију за опсаду Сарајева, злочине у Босни, Косову, потпомаже сепаратизам у Санџаку.

Када је реч о теренском раду “Антифе” припадници “Антифе” нападају чланове патриотских организација. Једном приликом бацили су младог момка низ степенице који је завршио са преломом руку и ногу. Веома често носе и ножеве којима нападају људе. Једна од њихових најчешћих акција у Београду је и уништавање српских мурала. Једна од последњих њихових акција је и уништавање српске заставе на Бранковом мосту на којој су нацртали петокраку.

“Антифа” Београд је активно учествовала у протестима у Београду. Њени припадници имали су план да изазову немире по угледу на немире који се дешавају у америчким градовима. Овај пут изостао је кључан елемент, а то је да неко погине, што је и била њихова намера, како би протесте у Београду повезали са протестима у Америци. Чланови “Антифе” у Београду учествовали су у формирању “Партије Радикалне Левице” заједно са другим екстремистичким левичарским организацијама.

Prismotra.net

Leave a Reply