Како је портал Говори Србија већ писао, Демократска странка Србије је данас једногласно донела одлуку о изласку из свих 14 локалних коалиција са владајућом Српском напредном странком. Откривамо Вам позадину те одлуке.

Председништво ДСС-а данас је на конференцији за штампу најавило излазак из свих 14 локалних коалиција са Српском напредном странком. Као разлог навели су издају српских интереса по питању КиМ од стране СНС-а. Саговорник близак овој партији за наш портал открива шта се заправо крије иза данашње одлуке.

Наиме, ДСС је већ договорила улазак у Савез за Србију, који предводи Драган Ђилас. Богати бизнисмен је, како сазнајемо, као један од услова за улазак у Савез, од председника ДСС-а Милоша Јовановића затражио да напусти све локалне коалиције са СНС-ом, што је и био повод за доношење те одлуке.

Као што смо већ писали, Милош Јовановић је био присутан на састанку СЗС 18. јула на Златибору, на позив Милана Стаматовића.

Из извора блиских Савезу сазнајемо да је одлучено да управо Милош Јовановић председава Савезом 3 месеца и то на његову личну иницијативу, како би он заузврат што брже убедио своје сараднике да треба да приступе Ђиласовом Савезу.

Несумњиво је да је на делу укрупњавање опозиције и да Савез заправо личи на нови ДОС, а да Драган Ђилас користи сва расположива средства како би проширио свој савез. Оно што је спорно јесте да је то заправо скуп странака и покрета са различитим идеологијама и принципима, који је по свој прилици заснован на интересима и чији је једини циљ рушење власти по сваку цену, као што је то некада учинио ДОС уз помоћ страних агентура.

Међутим, како сазнајемо, председништво ДСС-а нема подршку целог чланства. Међу многима који се противе овој одлуци јавно се огласио Јово Роган, одборник у Малом Зворнику, који је рекао да се не слаже са раскидом локалних коалиција, као ни са уласком у било какав савез где су Ђилас и Јеремић. Нагласио је и да ће наставити да подржава политику Александра Вучића.

Остаје да видимо да ли ће тих 14 локалних одбора остати лојални председнику Јовановићу и централи или ће, попут Андрије Младеновића, који је 2015. године формирао Самостални ДСС, напустити странку.

Извор: govorisrbija.rs

Advertisements