Последњих дана екстремне левичарске организације у Србији усмериле су сву своју мржњу према великом француском хуманитарцу и пријатељу Срба Арно Гујону, који је именован за директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Једна од екстремних левичарских организација која је напала Арно Гујона је и “Marks 21”, пише Prismotra.net.

Шта је “Marks 21”?

Екстремна левичарска организација “Marks 21” настала је 2008. године у Београду. Ова организација у Београду има око стотинак чланова. Поред Београда имају своје ћелије и у другим градовима Србије. Посебно су активни у Новом Саду. Сукоб између левичарских организација и Арно Гујона настаје када француски хуманитарац долази на Косово. Као велики пријатељ Срба Арно Гујон организовао је велике хуманитарне акције, за помоћ Србима на Косову. Насупрот њему “Marks 21” организовао је акције где је позивао да Шиптари на Косову имају право на слободу и самоопредељење. По Београду чланови “Marksa 21” исписивали су графите “Слободно Косово, Слободни Балкан”.

Вође “Marksa 21” су следећа лица: Павле Илић, Владимир Унковски- Корица, Срђан Атанасовски, Ања Илић. На сајту “Marksa 21” можете прочитати да се они противе било каквој сарадњи између Србије и Русије у решавању питања Косова. Они Русију називају империјалном силом, којој није место на Балкану. Када је 2016. године у Турској убијен руски амбасадор Андреј Карлов, “Marks 21” славио је ово убиство. “Marksa 21” основао је и своје политичко крило по имену “Партија радикалне левице”.

Пре две године “Marks 21” и организација “Ne davimo Beograd” учествовали су у сукобу са војном полицијом у Београду. Чланови ове две левичарске оганизације покушали су да заузму објекат у власништву војске како би у њему организовали своје састанке. Ово није први пут да левичарске организације у Србије провоцирају нашу војску. Навешћемо још неке акције ”Marksa 21″ за 12 година њиховог постојања. Учествовали су заједно са Шиптарима у пропаганди да су Срби ратни злочинци, исто то су радили и у Босни на страни Бошњака, оптужујући Србију за ратне злочине у Босни, залажу се за укидање Републике Српске коју сматрају геноцидном творевином, против су Српске Православне Цркве, учествовали су у физичким нападима на чланове патриотских организација.

Prismotra.net

Оставите Коментар