Након анонимне пријаве да се медицинска сестра Ђ.А. неадекватно понашала према деци у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, директор те установе Зоран Милачић донео је решење о привременој суспензији до утврђивања чињеничног стања и окончања дисциплинског поступка, саопштило је Министарство рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

На снимку се јасно види како млада васпитачица носи дете као да је неки предмет, а затим друго слика и дописује се са неким док деца плачу.

Милачић је о случају информисао ресорног министра Зорана Ђорђевића, који је поручио да сви који крше закон треба да буду кажњени.

  • Поступак ће утврдити да ли има одговорности. Лично сам наложио да сви који раде супротно правилима и закону сносе последице и буду најстроже кажњени, што неће бити изузетак ни у овом случају – рекао је Ђорђевић.

Брига о деци представља приоритет, а Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд са традицијом одговорног и адекватног понашања према девојчицама и дечацима, корисницима, представља пример добре праксе у поступању према малишанима.

Оставите Коментар