Некадашњи фудбалер бањалучког Борца Дејан Поповић (23), а сада капитен Звијезде из Градачца, попут већине својих сународника путем друштвених мрежа се придружио честиткама за Дан Републике Српске.

Поповић је 9. јануара честитао 27. рођендан Републике Српске уз стихове: „Од Требиња до Мањаче заставе се исте каче, од Новога па до Пала све је наше, Богу хвала. За тебе се борба водила жестока. Републико Српска, зјеницо из ока“.

За честитку је добио салве критика и увреда дела јавности и медија у Федерацији БиХ (једном од ентитета у БиХ). Медији из тог дела БиХ су поступак Поповића окарактерисали као „скандалозан“, а потом га је најоштрије осудио и његов клуб, који, како је наведено, сматра „потпуно шокантним и крајње непримереним понашање свог играча“.

Фото: Instagram
Фото: Instagram

„Његова порука не представља особине спортисте који би требало да носии дрес нашег клуба и спортисте који би требало да буде узор нашим младим играчима. Стога ће Управни одбор веома брзо доњети коначну одлуку о будућности овог играча у клубу града ‘Змаја од Босне’. Звијезда Градачац неће допустити у својим редовима случај ‘Врањеш’. Изражавамо дубоко разочарање и жаљење због поступка нашег играча“, поручено је из федералног прволигаша, који се налази у граду у Тузланском кантону.

Поповић је у каријери бранио боје матичног Леотара, Инђије, зворничке Дрине, Борца из Бањалуке и Чапљине, пре доласка у град „Змаја од Босне“ Хусеина капетана Градашчевића.

Звијезда је јесењи део окончала на четвртом месту Прве лиге Федерације БиХ са 12 бодова заостатка за лидером на табели Вележом из Мостара.