Пензионисани заменик команданта 53. граничног батаљона Драгутин Димчевски за Косово онлајн наводи да се „позиву Тиране за повлачењем српских оружаних снага са административних прелаза неће и не може изаћи у сусрет“.

  • Пратим ситуацију и у потпуности подржавам све мере које је подузело наше државно руководство на челу са председником Вучићем у циљу смиривање ситуације. Добро је што су наше оружане трупе у стању приправности и треба да буду доле, како би пружиле и моралну подршку нашем напаћеном народу на Косову – каже Димчевски.

О самом захтеву Тиране, каже да је управо Албанија била та земља која је здушно подржала ОВК у нападима на српске трупе током 1998. и 1999. године.

  • То знам из личног искуства, јер сам као војник учествовао у борбеним дејствима током 1998. и 1999. године. А, што се тиче наших хеликоптера и мигова који су летели уз административну линију, било ми је пуно срце кад сам их видео, и не видим шта је спорно када лете у нашем ваздушном простору. Ја сам то више пута поново, Косово је за мене окупирана територија, али неће тако остати заувек – рекао је Димчевски.

Оставите Коментар