Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић на друштвеним мрежама се буквално „окомила“ на преминулог глумца Небојшу Глоговца. Милићка је прво рекла да је смрт славног глумца тужна, јер је „увек тужно кад умре млад човек и иза себе остави малу децу“, а онда је наставила у свом стилу, и онда јој није било јасно како се доспева у Алеју великана, алудирајући на Глоговца.

– Он је вероватно био одличан глумац, али ја о томе ништа не знам, једноставно не гледам домаће серије – написала је Милићка малтене као у увод у све што следи.

Онда се пребацила на Николу Симића.

– Рећи ћу сад нешто што ће вероватно изазвати бацање дрвља и камења на мене, али ми није ни први ни последњи пут. Кад је умро Никола Симић рекла сам да ми је прва асоцијација на њега серија одвратних ТВ серија које су служиле да се „хуманизује“ злочиначки Милошевићев режим – написала је на Твитеру.

Убрзо је уследио наставак.

– Симић није био никакав „бард српског глумишта“ како је то тад звезда пристојне Србије Аида Ћоровић нпр. рекла. Оне серије су биле државни пројекат. Тужно је, наравно, кад умре млад човек , који за собом остави малу децу, као Глоговац. Много тужно – био је наставак твита, на који је додала и да домаћу и регионалну продукцију не гледа, па да не зна какве су Глоговчеве улоге биле.

– Глоговац је Младића неприхватљиво хуманизовао, и неприхватљиво релатизовао главе узроке и последице рата у бившој Југославији.

– Натезање броја за геноцид“ му никад нећу опростити. Искрено, више ми није јасно како се доспева у Алеју великана – написала је Милић.

Извор: espreso.rs