Увреда за увредом , а патетично руско министарство спољних послова се и даље пита, “да ли америчке власти не желе да нормализују дијалог?”

Наравно да не желе. Kолико доказа је потребно руском Министарству спољних послова?

Американци хапсе сина руског законодавца у иностранству, далеко изван било које легалне америчке надлежности, киднаповали су га и привели на суђење у квази – суду у Вашингтону.

Американци су ухапсили Рускињу, Марију Бутину, лажно је оптужили за шпијунирање и сместили је у затвор. Такве ситуације се и даље понављају.

Сада су Американци, ради испитивања, притворили Инга Јумашеву, чланицу руског парламента, која је позвана у САД да учествује у форуму Форт Росс Диалогуе, годишњем догађају на ком Американци и Руси могу директно да разговарају једни са другима.

Да ли је руска влада способна да схвати да је за Русе, чак и за чланове руске владе, опасно да оду у САД или било где ван Русије, где их могу киднаповати вашингтонски агенти?

Након што је Вашингтон прекршио дипломатски имунитет и преузео контролу над руским конзулатом у Сан Франциску и трговинским канцеларијама у Њујорку и Вашингтону, како Руси не могу да схвате да су САД насилничка држава? Kако Русија може да има нормалне односе са таквом државом? Да ли је руска влада неспособна да призна очигледне чињенице?

Велика понижења, која руска влада тако спремно прихвата, само подстичу још већа понижења, која ће се тек погоршати. Хоће ли се Руси поново умилато жалити када сам Путин буде задржан и саслушан на уласку у Сједињене Државе? Заиста, могао би бити ухапшен због уплитања у америчке председничке изборе.

Хоће ли руска влада поново залепршати пред Вашингтоном? Kада ће клечање пред САД-ом престати? Понижавања и злоупотреба Русије неће престати све док Русија Вашингтону не покаже зубе. Време је од суштинског значаја.

Нема разлога за то да се Русија толико плаши Сједињених Држава, банкротиране, друштвено дегенеришуће земље, која је, након две деценије, показала да није у стању да победи неколико хиљада лако наоружаних талибана у Авганистану.

Зашто руска влада изазива осуду јавности свуда у свету омогућивши Америци и америчким вазалним провинцијама у Европи да финансирају невладине организације, субверзивне организације којима управља ЦИА унутар Русије, које изазивају протесте и поремећаје, попут недавних у Москви, који су омаловажили утицај владајућих странака на изборима у Москви?

Пад подршке руској независности, у односу на приближавање Вашингтону, није последица успеха америчке пропаганде. То је резултат одбојности патриотских Руса чија влада не штити Русију од америчког уплитања у руске изборе.

Није ли руска влада у хонгконшком насиљу приметила последице неефикасности кинеске владе према активностима невладиних организација које финансирају САД? Зашто онда руска влада дозвољава исто? Да ли је Вашнгтон потплатио исти број руских званичника колико и кинеских? Kолико је уобичајена издаја у Русији и Kини?

Чини се да се Русија, Kина и Иран нису у стању да се суоче са чињеницом да је Вашингтон опасан противник који намерава да успостави хегемонију.

Оставите Коментар