Још двојица полицијских службеника која су 6. јануара била задужена за спречавање напада на амерички Капитол починила су самоубиство, чиме се број полицајаца који су дигли руку на себе, а чували су зграду тај дан повећао на четири, саопштено је из Метрополитен полиције.

„Поручник Гунтер Хашида који је био распоређен у тим за хитне случајеве у оквиру Одељења за специјалне операције, пронађен је мртав у својој кући 29. јула“, саопштила је портпаролка тог одељења за Си-Ен-Ен Кристин Мецгер.

Други полицајац МПД -а који је у јануару бранио Капитол, Кајл ДеФрејтаг, пронађен је мртав 10. јула. Његов узрок смрти такође је самоубиство. Он је у полицијској управи био од новембра 2016. године, док је Хашида у полицији био од 2003, преносе „Новости“.

Полицијски службеник МПД-а Џефри Смит и полицијски службеник полиције Капитола Ховард Либингуд, који су такође били задужени за регулисање реда у Капитолу, такође су починили самоубиство.

Обојица су били ветерани у свом послу.

Један припадник полиције Капитола, Брајан Д. Сикник, имао је срчани удар и преминуо је природном смрћу један дан након напада.

Стотине присталица тадашњег председника Доналда Трампа упали су тог дана у зграду у покушају да спрече Конгрес да потврди победу демократског председника Џоа Бајдена на изборима.

У нападу је повређено више од 100 полицајаца. Због насиља је тога дана ухапшено више од 500 људи.

Оставите Коментар