Становници Вашингтона постају све нервознији због изненадног присуства припадника снага безбедности без обележја, који не желе да се индентификују на упит грађана и новинара, а који су распоређени на улицама главног града САД-а, док се протести настављају.

Видео снимци и фотографије тајанствених и тешко наоружаних припадника снага безбедности већ данима се врте на друштвеним мрежама, при чему су многи који су их срели саопштили да одбијају да кажу за коју државну агенцију раде.

Анонимност припадника снага безбедности навела је неке да помисле да личе на наоружане „плаћенике“, а не на запослене у Влади. Један становник Вашингтона на Твитеру је саопштио да се главни град земље осећа као да је „под неком врстом војне окупације“.

Један видео снимак објављен данас показује горостасне мушкараце без икаквих идентификационих ознака који стоје поред Беле куће. „Одбили су да нам кажу ко су“, навео је твитераш који је објавио снимак.

Неки од њих су се идентификовали као „оделење за правду“, како је саопштио новинар „Мадр Џонса“.

Испоставило се да су бар неки од њих затворски полицајци које је Федерални биро за затворску службу послао на захтев генералног тужиоца Вилијама Бара, преноси Ен-Би-Си. У саопштењу се наводи да су службеници неозначени јер „служе широј мисији“.

Демонстранти који протестују због полицијске бруталности забринути су ако би било ко од припадника снага безбедности повредио некога или починио неко кривично дело током патролирања главним градом, да не би било начина да се идентификују.

Чини се да Вашингтон није једино место на коме су се појавили припадници снага безбедности без обележја. Многи корисници Твитера наводе о неидентификованим снагама безбедности на протестима у Филаделфији.

– Kако ико да буде сигуран да ли се ради о правом полицајцу – наводи се у једном твиту као одговор на фотографију човека обученог у црно са палицом у руци током протеста у Филаделфији.

--

Leave a Reply