Привремене приштинске институције једногласно су данас одлучиле да издвоје пола милиона евра за обележавање 11-те годишњице од једностраног проглашења косовске независности.

Према писању приштинског Љајмија, годишњица независности тзв. Косова биће обележена низом активности, а средства ће бити издвојене из субвенција.

Приштински парламент је, уз жестоко противљење Београда, одлуку о једностраном проглашењу косовске независности донео 17. фебруара 2008.

Годишњицу проглашења тзв. Независног Косова Приштина ће ове године обележити у атмосфери великих подела на политичкој сцени, притисака целе међународне заједнице, посебно САД, за укидање наметнутих за 100 одсто увећаних такси на робу из Србије И БиХ И застоја у дијалогу о нормализацији односа са Београдом.

Такође, годишњицу тзв. Косовске независности ове године Приштина дочекује са још више одлука земаља чланица УН о повлачењу признања тзв. Косова као независне државе.

Такође, ову годишњицу Приштина ће обележити без визне либерализације и чланства у Интерполу.

Иначе, Палау је 13. држава света која је окренула леђа Приштини, чиме је број држава које подржавају једнострано повучене потезе Приштине смањен на испод 100.