У медијима је одјекнула вест да црногорска Управа полиције (УП) није одобрила одржавање скупа „патриотске“ невладине организације „Црногорска културна мрежа“ (ЦКМ) на Цетињу 13. фебруара т.г, који је требало да буде одржан под слоганом „Сви заједно за грађанску и европску Црну Гору“, а у циљу „одбране права, части, слободе и достојанства Црне Горе“, наводно угрожених мирним шетњама, литијама и молебанима који се већ недељама одржавају широм Црне Горе. Поуздана сазнања из добро обавештених кругова црногорског естаблишмента указују да поменути скуп није забрањен из разлога безбедности, већ зато што је врх црногорских политичких и безбедносних структура дошао до података да би овај скуп доживео потпуни дебакл, тј. да би се на њему окупио мизеран број учесника.

Наиме, црногорски режим се уплашио да би поменути скуп у организацији ЦКМ могао да прође на идентичан или сличан начин као неславно пливање за часни крст на Богојављење ове године, у организацији још једне НВО, тзв. Црногорске православне цркве (ЦПЦ) распопа Мираша Дедеића, када се на језеру Сланом код Никшића појавио само један (!) учесник, или попут фијаска који је доживео планирани скуп „комита и свих храбрих Црногораца“ против литија крајем јануара т.г. у Никшићу, када се није појавио ниједан учесник.

Међутим, упркос наведеним дебаклима скупова присталица монтенегризма и њихових идеолога, оно што забрињава јесу сазнања да би Ђукановићев однарођени режим забрану окупљања ЦКМ на Цетињу могао да искористи да, крајње једнострано тумачећи принцип реципроцитета, у наредном периоду из разлога „угрожавања безбедности“ забрани мирне и достојанствене шетње и литије верујућег народа у Црној Гори, на којима се из недеље у недељу окупљају стотине хиљада учесника.

Стога, може се са правом оценити да Дон Мило и његови сатрапи у борби против већинског дела сопственог народа, која је сама по себи осуђена на неуспех и пропаст, из дана у дан падају на све ниже моралне и интелектуалне гране.

Извор : Националист

Оставите Коментар