Стефан Немања, односно Свети Симеон, починио је веће злочине од Ратка Младића, а Срби су његово име дали школи улици у Новом Пазару! Ово је данас у Новом Пазару изјавио Сулејман Угљанин, председник СДА говорећи на конференцији за медије.

  • Срби и Бошњаци имају потпуно супротстављене ставове о догађајима из ближе и даље историје, посебно када се ради о злочину геноцида, злочинима над Бошњацима. Све који су чинили злочине над Бошњацима они проглашавају херојима. Стефана Немању који је написао платформу за злочине, за истребљење наших предака Богумила и Илира овде, на Сабору 1176. године. На тој платформи су Караџић и Младић и раније Дража Михаиловић, спроводили овде злочине геноцида. Таквом злочинцу су дали улицу овде и звање свеца, и дали су основној школи у Новом Пазару име злочинца који је веће злочине починио од Младића. Прочитајте житије Светог Симеоа па ћете знати о чему се ради. Прочитајте ту платформу за истребљење Илира, Богумила и њихових потомака. Док будемо крили осећања живећемо у заблуди – рекао је Угљанин, говорећи о родоначелнику српске владарске лозе Немањића.

Угљанин је, иначе, својевремено, у интервјуу Миломиру Марићу дословце изјавио да је Свети Сава, најмлађи син великог жупана Стефана Немање, „ближи нама него вама“, односно, ближи Бошњацима него Србима.

  • Ми га не дамо, он је наш а не ваш – рекао је тада Угљанин, мислећи на Светог Саву.

У тој емисији могло се чути и да је Угљанин један од „зачетника обнове Ђурђевих ступова“, манастира који се налази на пар километара од Новог Пазара и који је задужбина Стефана Немање.

Угљанин је на конференцији за новинаре рекао и да председник Србије „Вучић има антибошњачке, рушилачке намере према Бошњацима и један је од инспиратора геноцида у Сребреници“.

За Љајића Угљанин је рекао да је „политички преварант који живи у Београду и користи бошњачко гласачко тијело као овце за шишање и мораће да се суочи са последицама свог понашања“.

Угљанин је затражио и лустрацију у државним органима Србије, у војсци, полицији, државној безбедности, судству, тужилаштву, да се казне „учесници злочина над Бошњацима“, тврдећи да су „српске снаге починиле геноцид на Бошњацима“ у овом делу Србије.

  • Србија велича ратне злочинце, даје им имена улица, факултета, студентских домова, док је то тако нема разговора о помирењу – рекао је Угљанин.

Оставите Коментар