УПИТНИЦИ И НЕДОУМИЦЕ
Омладинско удружење новинара Србије из Новог Сада затражило је увид у документацију од Градске управе за културу коју су поднели Новосадска телевизија као и Друштво продуцената 22. Април ДОО Нови Сад око финансирања њихових ауторских емисија и филма, за прошлу годину.

Ушли смо у увид за процедуру, и били на састанку. Љубазни радници Градске управе су нас заиста и примили, изашли нам у сусрет и рекли да, нажалост, без одобрења надлежних из Новосадске телевизије и Друштва продуцената 22. Април не могу да нам дају увид о конкурсну документацију коју су поднели.

Главна и одговорна уредница Новосадске телевизије Емилија Марић, као и Директор Друштва продуцената 22. Април Алекса Балашевић нису дозволили увид у њихову конкурсну документацију, тако да иза претходног дана остају два велика упитника и питање: Због чега? и Да ли се нешто крије од грађана Новог Сада?

ТЕЛЕВИЗИЈА СВИХ ЉУДИ ИЗ НОВОГ САДА
Ако се Новосадска телевизија већ представља као медијски сервис града који је опште добро за све нас, што би и требало да буде, јер, руку на срце, превише је шунда и кича на појилима наших медија, и да, Градска управа за културу има потпуно право да помогне медијима који желе, или се бар тако представљају када треба да се легне на руду, да желе да пробуде свест о култури и уметности код младих људи и будућих покољења.

Због чега онда телевизија свих људи града Новога Сада крије од својих суграђања ствари које су од јавног значаја и због чега се позивају на Закон о ауторским правима ако је садржај емитован на телевизији?

Програм који је финансиран јесте у суштини опште добро и требало би да се емитује на више фреквенција ако поседује квалитет, такође на Ју Тјуб каналима и да буде доступан свима, а с обзиром да Новосадска телевизија преко својих 4к одашиљача шаље феноменалну слику која бљешти са наших малих екрана, ми немамо дилему да тај програм заиста вреди. Више десетине хиљада евра. Наших. Грађана Новог Сада. Грађана Србије.

Да подвучемо, не споримо ничији програм, добре и племените намере, професионалце који су задужени за прављење ових емисија, али завет ћутања Емилије Марић ставља један велики упитник на све што се дешава на медијском небу Новог Сада.

Такође, чуди нас да овако атрактивни пројекти и емисије нису објављене на сајту Новосадске телевизије.

Подсетник уместо калкулатора

ЕВО KОЛИKО НАС KОШТА НОВОСАДСKА ТЕЛЕВИЗИЈА
На овом линку можете наћи оно што вам презентујемо

За емисију Дворци Војводине – аристократски дух равнице професионална и објективна Новосадска телевизија добили су 1 500 000 динара, и ако су тражили 3 570 000 динара. Аристократски су дворци, али аристократски су и апетити екипе са Новосадске. Но, овој аристократији није крај. Настављамо даље.

Продукција Цомнет мрежа, која се иначе емитује на Новосадској телевизији, а чија председница је Емилија Марић, од града је добила 1 605 110 динара како би грађанима припремила онакав програм какав они и заслужују.

Такође, Новосадска Телевизија се бави и тајнама, музејским. Е, да би нам открили Музејске тајне од Новог Сада су добили читавих 5 000 000 динара. Тако да грађани Новог Сада могу да предахну и да се опусте, коначно ће открити све музејске тајне и мање ће их болети глава захваљујући Новосадској телевизији.

Нови Сад, Европски град је још један светски познати пројекат Новосадске телевизије а за њега је од града телевизија узела само 2 500 000 динара. Ипак, квалитет овог програма је надасве надмашио поменуту цену, с обзиром да таленат људи са Новосадске захтева и много веће приходе. Али њихова скромност и посвећеност послу им то не допушта. Kрши се са њиховим моралним и етичким кодексима. Јер као и сви медији у Србији, њима је важно да до грађана стигну праве информације, а не новац. Новац није битан.

Е, кад смо већ код новца који није битан емисија Хероји Новог Сада добила је симболичних 800 000 динара. Свота коју радник у фабрици каблова заради очас посла, за две године.

А с обзиром да је Нови Сад познат по мултикултуралности и толеранцији, Новосадска телевизија је имала и Школу знаковног језика, а то је град коштало 700 000 динара.

АЛЕKСА БАЛАШЕВИЋ, НОВИ ТАРАНТИНО
Такође, од Градске управе за културу смо добили одговор да не постоји никакав писани траг или документ, у којем се наводи да ће филм Алексе Балашевића, о чему детаљно можете прочитати ОВДЕ заиста бити пуштан на Нетфлиxу осим његове личне изјаве, о чему се иначе већ увелико прича у градским круговима од када смо добили информацију и написали вест да је добио извесну количину новца од града како би снимио свој првенац.

С обзиром да је реч о 120 000 евра, превише поверења само због презимена.

Оставите Коментар