Лидер косовског ПДК-а Кадри Весељи планира градњу стамбених зграда у Косовској Митровици, али и са стране Ибра на ком се налазе Срби!

Телевизија РТК је дошла у посед пројекта под називом „Нова Митровица“, а извори кажу да га је пре неколико месеци смислио управо Кадри Весељи.

Сем реновирања стадиона „Адем Јашари“, изградње аква-парка и стамбених објеката око вештачког језера, Весељи је осмислио и да гради преко реке Ибар.

У селима Суви До, Гушавце и Винарце, у близини реке Ибар, али и у њиховој дубини, према плану Весељија би требало да буду прављење стамбене зграде у високоградњи.

Такође, у овој области очекује се изградња школа, спортских терена и медицинских центара. Пројекат такође предвиђа уређење корита реке Ибар, пешачког и бициклистичког простора.

С једне стране, овај пројекат се протеже од Митровице до Бошњачке Махале и Звечана, а са друге стране наставља се на Зупче и Кошутово. Да би се тај план реализовао, цела област би требало да буде проглашена за високу грађевинску зону.

Пројекат ће представити Демократска странка Косова у Скупштини општине Митровица. У четвртак је Весељи посетио стадион „Адем Јашари“ у Митровици, где је и представио пројекат за комплетно реновирање.

Весељи је поновио свој став да неће бити поделе Косова.

Интересантно је да на видеу граница између централне Србије и покрајине није представљена као државна…

Извор: Правда