Један од лидера донедавно активне лажне руске антипутиновске опозиције у Србији Станислав Суслов је, након потпуног фијаска тог пројекта, остао без средстава за живот. С обзиром на то да не жели да напусти Србију, за разлику од својих дојучерашњих „сабораца“ који су уточиште пронашли у Немачкој, Суслов покушава да пронађе нови ангажман, који би му омогућио наставак финансирања од стране дугогодишњих мецена са запада. 

Тим поводом, Суслов се обратио за помоћ свом блиском пријатељу, председнику „Удружења косовско-аустријског пријатељства“ и истакнутом србомрсцу Гунтеру Фридриху Фелингеру, са којим је још током 2010. године био у емотивној вези и уз чију подршку је начинио своје прве кораке у „грађанском активизму“, оснивањем организације за подршку ЛГБТ популацији на подручју Новосибирска.

По Фелингеровим инструкцијама, Суслов је сада већ почео са припремом за оснивање организације која ће промовисати идеју неопходности „узајамног признања“ Србије и тзв. Косова, те успостављања сарадње између „две државе“ на међународном, политичком, културном и економском плану, а за шта ће добити значајна финансијска средства и подршку западног фактора.

Имајући у виду идеју Фелингера и Суслова да се поменута организација у јавности представи као неформално „дипломатско представништво Косова“ у Србији, које ће пружати помоћ „грађанима двеју држава“ у решавању њихових питања, може се доћи до закључка да Суслов себе доживљава као будућег „амбасадора Косова“ у Србији.

Оставите Коментар