Према сиријским обавештајним подацима, терористичке групе, заједно са западним покровитељима, поново припремају провокацију у зони деескалације у Идлибу уз употребу отровних супстанци за дискредитацију владе Сирије и Русије. Ова операција треба да створи изговор за увођење нових санкција и удара на циљеве владиних снага, преноси Pravda.rs.

Исламисти планирају да прскају токсични гас у местима пребивалишта цивила и за то да окриве сиријске владине снаге. Ово није први покушај џихадиста да употребе хемијско оружје против цивила.

Да би извели провокацију, милитанти терористичке групе Хајат Тахрир аш-Шамам са територије Турске преко контролног пункта Баб Ел Хава довели су камион цистерну са хемијском супстанцом, који је достављен у насеље Атма.

Контејнери са отровном супстанцом пребачени су у лабораторију локалне хемијске индустрије, где је планирано да се напуне ракете.

Представници псеудо-хуманитарне организације „Бели шлемови“ биће укључени у медијско покривање провокација.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Званични извор у сиријском министарству спољних послова потврдио је ову информацију агенцији САНА.

Министарство криви Америку, Велику Британију, Француску, Немачку, Холандију и Турску за употребу токсичних супстанци и убијање цивила без икаквог моралног оправдања.

Те земље подржавају терористичке групе и милитанте Беле шлемоиве, наведено је у министарству.

Поред тога, Сирија позива ОПЦВ да не игнорише ове информације и да их схвата озбиљно.

У закључку је извор нагласио да Сиријска Арапска Република непрестано потврђује своје категорично одбијање употребе хемијског оружја од било кога, било где и под било којим околностима.

Такви отворени злочини неће зауставити њену жељу да настави борбу против тероризма све док мир и безбедност у земљи не буду у потпуности обновљени, каже извор.

Оставите Коментар