Све чешће се позивају пет чланица ЕУ које нису признале косовску независност, да то учине.

Став Шпаније према територији Kосово је и даље исти, није се мењао. Шпанија не признаје независност Kосова. То је државна политика. Прихватићемо само оно што прихвати и Србија.

Овако амбасадор Шпаније у Србији Раул Бартоломе Молина одговара на питање која је актуелна позиција ове земље према косовском питању и постоји ли могућност да званични Мадрид размотри признавање тзв. Kосова као државе.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Наиме, не само политичари у Приштини, већ и они из држава Европске уније, све чешће позивају пет њених чланица (Шпанију, Словачку, Румунију, Kипар и Грчку), а које не признају косовску независност, да то учине. То у својим извештајима чине и посланици Европског парламента.

Први потпредседник Владе Северне Македоније Артан Груби недавно је у Приштини поручио Вљоси Османи, која је тада била в. д. председника привремених институција, да ће Северна Македонија тражити од Шпаније да призна Kосово. На питање, да ли ће, ако се то догоди, Шпанија размислити о тој иницијативи, амбасадор Бартоломе кратко је одговорио:

  • Немамо информације о овоме.

Шпански дипломата коментарисао је и то да ли неко из Европске уније има сличне акције усмерене према влади у Мадриду, са циљем да она промени своју позицију и призна јужну српску покрајину као државу:

  • Према нашим сазнањима, не. У сваком случају, Шпанија неће променити свој став по питању Kосова само зато што нека земља то од нас тражи.

Оставите Коментар