У име Оца, Сина и Светога Духа

Сваки Србин, треба да зна, да је отац Световне земље Србије, зачетник земне и духовне Србије, Стефан Немања, син Завиде и отац Вукана, Стефана и Растилава (Растка).

Лепота и доброта Богобојажљиве, Богу верне, владарске Немањићке лозе, над народом Србским, донела је два века, благостања, напретка и љубави у Србском народу, који је певао, својим владарима и славио Бога и све Свете Божије људе.

Србски народ, је имао владаре, који су знали, да су пролазни, обични, смртни људи и да им је Бог, испред њих у свему и испред свега, што чулима осећају и да им Бог, допушта да служе и воде народ, путем Божијим.

Свети Србски Немањићи, су знали да је грех према народу и према држави Србији, Божији грех и бојали су се и волели Бога, испред свих и свега.

Свети Немањићки владари, су знали, да је народ створен од Бога и из Љубави Божије и по Образу Божијем и да се Народ, мора чувати, од свега зла, безбожнога и недоброга.

Стефан Немања, се уз помоћ Божију, испунио Љубављу Божијом, добио дар од Бога, да буде зачетник и родоначелник, многих Светих жупана, кнезова, краљева и царева Немањића, и других Светих Срба и хероја, који су себе давали, за Бога и Србски народ Православни.

Стефан Немања, је посејао жито Божије, на Свету Србску земљу.

Стефан Немања, је био први Аутократор, Цар Србије, да Србија има Царску земљу, преко Стефанове наде, вере и љубави у Бога и Небеско царство, које чека сваког човека, на његовом послетку, ако Србски народ, живи и иде, врлинским, Божијим путем, Јеванђељем Христовим.

Задобијањем љубави према Богу, благодопуштењем Божијим, према Србском роду, Србски народ је растао у Богу и доносио добре плодове, преко многих Богоносних владара Србије.

Стефанови синови, Богобољажљиви и Богољубиви, Божији људи, су наставили Стефановим, Божијим путем и донели наставак благостања Србском роду.

Најмађи син принц, Растислав, од љубави велике од рода Србскога, звани Растко, силином Божијом, није хтео да ужива у земним благостањима и слави принчевској, већ је на позив Бога, без размишљања оставио принчевски престо и отишао Богу и народу, на духовну службу у Свету Атонску Гору, Небеско Гнездо, Предворје Небеског Царства, Божијега.

Растислав је узрастао у Богоносног и Светлоносног, Светог Саву, Просвећеног Светитеља, Продуховљеног Богом Живим , Светог човека, Божијим анђелима блиског.

Други син, Стефан, Свети Србски Краљ, Први овенчан, двема Краљевским Крунама, два Велика Царства, Визанијског 1221.г. и Римског 1217.г. је уз помоћ свога брата, Растислава, Светог Саве , Богоносца , Светогорца, Богом обогатио, оснажио и просветлио, Србски род и земљу.

Стефан Немања, родоначелник Србства је на Божји позив и љубав, са својим сином, Светим Савом, пришао Светој Гори Атонској, гнезду Божијем, Небеском Царству и од Бога добио, темељно монашко име Симеон Светогорац и улогу Божијег утемељивача, Свете Лозе Немањићке у новоизграђеном, Светом земном Храму, Србском Хиландару.

Миомирис, Светих моштију, Светог Симеона Мироточивог и данас се уз Божије допуштење шири и мирише, код сваког Србина и у сваком Србском Храму.

Свети Симеон је пред свој одлазак Богу
на Небеско Царство, оставио свом Србском роду поруку спасења, да пре него то што дође време преласка у блажени бесконачни живот, сав народ Србски треба да благослови и воли Бога и другог човека, ближњег свога брата и тада ће Бог бити у човеку.

Сваки човек, треба да се бори да се удостоји преласка у Царство Небеско и да хвалу и славу, преда Богу за све.

Хвала и слава Богу, Светом Симеону Мироточивом, свим Светим Немањићима и свим херојима Србства, које данас слави, Србски род и народ, за сва блага, што су Србима и Србији подарили, да се сви Срби угледају на Сина Божијега, Исуса Христоса и Свете Немањиће и све Србске великане и јунаке и када дође време, пођу Светим Божијим путем у Вечност, на Небеско Божије Царство.

Царство Небеско је спремљено, онима који истински љубе Бога, ближњу браћу своју, народ и земљу Србију.

Слава Богу на Небу и Мир и Љубав, међу људима, на земљи.

Богом живела, Божија, Вечна Србија, са народом Србским.

Амин.
26.02.2020.
Млађан Рашчанин

Оставите Коментар