Председник Српског сабора „Заветници“ Стефан Стаменковски изјавио је Срни да сада када су се помало слегли утисци у вези са изборима у Републици Српској и када је она сачувана, захваљујући одговорности њених грађана, мора се приметити да је највећа и најперфиднија сила до сада била ангажована на рушењу Српске.

“И наравно да сви очекујемо нападе од неких амбасада и сугестије америчке амбасадорке у БиХ /Морин Кормак/ да се гласа ‘за демократију’ и ‘другачију БиХ’, али оно што је, ипак, за део нас који помно пратимо такве процесе било новина, јесте увођење ‘шесте колоне’, то јест такозваних спавача у ову изборну утакмицу. Тако су САД као колатералну штету овог пораза изгубиле можда једног од својих најбољих ученика Бориса Малагурског”, истакао је Стаменковски.

Наводећи да је толике године грађен његов имиџ антиглобисте и патриоте у српском друштву а тако је лако потрошен ових дана, Стаменковсики је оценио да управо то говори о чињеници колико је америчкој “дубокој држави” било важно да скину председника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика.

Он је навео да су се “у овом процесу самодисквалификовали још неки појединци и групе из Србије који су мислили да ће полтронско-паразитским односом и сервилношћу према слугама западних амбасада пронаћи своје место под сунцем”.

“Хвала, председниче Додик, што сте сачували Српску, али и што сте грађанима Српске и Србије као на длану показали ко је чија продужена рука. Сада могу само да иду да плачу у Стејт департмент”, поручио је Стаменковски.