Председник Српског сабора „Заветници“ Стефан Стаменковски рекао је да је сада, више него икада, важно подржати председника Републике Српске Милорада Додика, јер су „пред нама тешки дани за Српску, али и дани када ће као у снегу свако показати свој траг“.

„Многи ће сада напасти председника Српске Милорада Додика, чак и они који су му се до јуче улизивали за свој рачун и интерес. У његовом блаћењу они ће бити гори и од лажне опозиције, јер опозиција одавно служи страним центрима, а они тек треба да се докажу и препоруче. Сви они заједно нису успели да српском народу промене свест и наметну своју вољу, па сада покушавају да пољуљају поверење у институције Републике Српске“, рекао је Стаменковски.

Он је навео да је „један од њих и Борис Малагурски, који се баш сада досетио да се обруши на председника Додика, тврдећи да он није патриота и да није тачно да га Запад руши“.

Фото: govorisrbija.rs
Фото: govorisrbija.rs

„Додик није патриота, али Борисове колеге са америчке БН ТВ јесу. Додика не руши Запад, а Борисов послодавац годинама добија милионе са тог истог Запада за каљање угледа председника Српске. Педи Ешдаун је рекао да му је фалило још шест месеци да заврши процес рушења Републике Српске, а као свог пријатеља посебно је истакао Младена Иванића. Оно што није успео Ешдаун сада покушавају они. Знају да не могу да победе на изборима, па све чине да изборе обесмисле“, истакао је Стаменковски.

Он је оценио да „петооктобарску кореографију не мењају – стиснута отпорашка песница, позив на анархију, на рушење поретка, на обезвређивање изборног процеса“.

„Сада, више него икада, је важно да подржимо председника Додика, јер је његова победа услов за опстанак Републике Српске. Многи ће прелетати на разне стране, мењати дресове и реторику. Ја се својих ставова не одричем онда када многи покушавају да их оспоре. Напротив, принципи се најснажније бране онда када их највише нападају. Када смо тако поступали увек смо као народ односили победе“, закључио је Стаменковски.

Advertisements
--