ПРЕДСЕДНИК ДПС Мило Ђукановић треба да се застиди кад помиње авантуру НАТО-а у Авганистану, у коју је увукао и ЦГ, а не да моралише након пораза који је доживела и његова политика – „НАТО нема алтернативу“, рекао је Јован Вучуровић, посланик ДФ.

– Више пута смо казали да је политика Мила Ђукановића и ДПС погубна по војску ЦГ, јер је то марионетска политика издаје и служење западним центрима моћи. Све што је могао да уради против светлих традиција наше војске, Ђукановић је урадио, да би је на крају увео у један сукоб који нема везе ни са чашћу, ни са традицијом, ни са Црном Гором, већ једино са његовом жељом да служи великима у НАТО-у. Дакле, Ђукановић је војску изопштио од светлих традиција, и покушао да је уподоби свом лику и делу – да она буде испостава других – рекао је Вучуровић.

Он истиче да су светски полицајци који су предводили авантуру у Авганистану, као и марионете које су слушале наређења попут Црне Горе, доживеле пораз и крах, и да то не може сакрити ни Ђукановићева кукњава којом хоће да се додвори центрима моћи.

– Пораз НАТО-а у Авганистану је и пораз политике оних у ЦГ који су величали овај савез и представљали га непобедивим. У коначном, тешко је бити толики лицемер и преварант, попут Ђукановића, који говори о стабилност у Авганистану док се та земља налази у стању хаоса који је резултат политике НАТО – закључује Вучуровић.

Оставите Коментар